Hvor Mange Kalorier Er Det I Melk?

Ett glass (2 dl) inneholder: Skummet melk: 66 kalorier Lettmelk (0,5 % fett): 74 kalorier

hvor mange kalorier inneholder helmelk?

Helmelk inneholder ca. 140 kalorier pr. glass. Hvis man drikker tre glass om dagen, utgjør det til sammen 420 kalorier. Det tilsvarer litt under 20 prosent av det samlede energibehovet pr. dag for en gjennomsnittsperson. Helmelk bidrar altså med temmmelig mange kalorier i energiregnskapet.

hvor mange kalorier er i vanlig norsk mat?

Selv om du vet kaloriinnholdet per 100 gram på hver av de tre bestandelene, kan det være en utfordring (hvis du ikke har en kjøkkenvekt tilgjengelig der og da) å anslå totalen i full fart. Derfor har vi laget denne hendige oversikten, som gir deg en viss pekepinn på hvor mange kalorier det er i vanlig norsk mat.

hva er kalorier i en matvare?

Selv om energiinnholdet i en matvare i dagligtale og media ofte oppgis i antall kalorier, er det som regel kilokalorier man mener. For eksempel så inneholder ikke 100 gram eple 49 kalorier, men 49 kilokalorier, som igjen er 49 000 kalorier (kilo = 1000).

hva er kaloribehovet i lettmelk?

Fettinnholdet er mindre i lettmelk, men tre glass om dagen gir ca. 300 kalorier, som også er en betydelig del av det daglige kaloribehovet. Skummet- og kjernemelk inneholder derimot halvparten så mange kalorier som helmelk. Tre glass fettfattig melk om dagen utgjør omkring 10 prosent av det daglige energibehovet vårt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.