Hva Skal Man Ha I Beredskap Hjemme?

Eksempel på beredskapslager:

 • 9 liter vann per person (Les også: Slik lagrer du vann)
 • to pakker knekkebrød per person.
 • en pakke havregryn per person.
 • tre bokser middagshermetikk eller tre poser tørrmat per person.
 • noen poser tørket frukt eller nøtter, kjeks og sjokolade.
 • medisiner du er avhengig av.
 • Hva trenger man i beredskap hjemme?

  De grunnleggende behovene som må dekkes de første tre døgnene av en krise er varme, drikke, mat, legemidler, hygiene og informasjon. Mange av oss har allerede en god del av det vi trenger for å klare oss selv i noen dager, så det er ofte ikke så mye som skal til for å komme helt i mål.

  Hva bør man ha i tilfelle atomkrig?

  tørke-/toalettpapir. litt kontanter. ekstra drivstoff og ved/gass/parafin/rødsprit til oppvarming og matlaging. jodtabletter ved atomhendelser dersom du er under 40 år, gravid, ammende eller har barn som bor hjemme (Les mer på dsa.no)

  Hva er lurt å ha i huset?

  DSB oppfordrer derfor alle til å ha et reservelager av det man er aller mest avhengig av – både mat, vann og varmekilder. På listen deres står drikkevann, tørrmat, radio med batterier, lommelykt, stearinlys, fyrstikker, ved, førstehjelpsutstyr, kokeapparat som går på gass eller rødsprit og kontanter.

  Hvor mye vann skal man ha i beredskap?

  Du trenger minst tre liter rent vann per person til drikke og matlaging i døgnet. Vannet bør lagres på en kald, mørk og frostfri plass som bod, garasje eller uthus. Vannet bør byttes ut en gang i året, gjerne på en fast dato.

  Hva innebærer en beredskapsplan?

  En beredskapsplan er en enkel plan som beskriver hva som må gjøres i ulike krisesituasjoner. For at bedriften skal være godt forberedt på å håndtere ulykker og hendelser, bør det lages en beredskapsplan. Bedriften må lage en plan for hver eventuelle hendelse. Beredskapsplanen skal være tilpasset virksomhetens forhold.

  See also:  Hvordan Legge Flere Pdf Filer Sammen?

  Hva vil det si å være i beredskap?

  Med beredskap menes at man har etablert systemer for å håndtere uønskede hendelser eller ulykker. Eksempler kan være brannberedskap, hvor man har rutine for varsling, opplæring, rømningsveier og slukkeutstyr/opplæring, evt. også sprinkleranlegg ol.

  Hvor får man kjøpt jodtabletter?

  Hos Vitusapotek får du kjøpt Jodix 130 mg tabletter reseptfritt, i alle apotek og på nett, for beredskap. Jodtablettene foreligger i pakninger på 10 tabletter. Sammen med jodtablettene vil det bli levert ut et viktig informasjonsskriv, «Jodtabletter ved atomulykker».

  Hvilken mat har lengst holdbarhet?

  – Alle slags tørrvarer, hermetikk, syltetøy, suppeposer og frysetørket mat har tilnærmet uendelig holdbarhet såfremt de oppbevares riktig, sier Maske. Men om emballasjen eller varen er tydelig skadet – for eksempel om hermetikkboksen buler eller risen har vært utsatt for fuktighet, må den kasseres, understreker hun.

  Hva skal man gjøre ved Atomnedfall?

  Hva skal jeg gjøre?

  1. Kjøp jodtabletter på apoteket for hjemmelagring. Dette må du gjøre før en ulykke skjer, slik at du har dem tilgjengelig.
  2. Jodtabletter skal du kun ta etter råd fra myndighetene.
  3. Hold deg orientert via radio, TV og internett fordi situasjonen kan endre seg raskt.

  Hva er proviant?

  Gode eksempler er er knekkebrød, hermetikk, turmat, energibarer, tørket frukt, sjokolade og nøtter. Du kan også ha et lager med spesiell nødproviant. Josi Tech har flere ulike varianter med nødproviant. Mange boliger har strøm som den viktigste eller eneste kilden til oppvarming.

  Hva bør jeg hamstre?

  Som egenberedskap bør du ha nok mat i boligen til å mette alle i husstanden i minst tre døgn. I tillegg anbefaler vi å lagre 9 liter vann per person.

  See also:  Hvor Mye Klær Kaster Vi I Norge?

  Hvor lenge holder vann seg på plastkanne?

  Hvis vannet er tappet på godt rengjorte beholdere og vannet er av god kvalitet – som det meste av norsk drikkevann er – kan vannet stå i årevis uten at det blir farlig å drikke det. Med tiden vil stoffer fra plastbeholdere lekke ut i vannet. Det vil påvirke smaken på vannet, men vannet er ikke farlig å drikke.

  Hvor mye vann bør man lagre?

  Minst 9 liter hver

  I DSBs anbefalinger om vannlagring legges det opp til at man bør lagre minst 9 liter drikkevann i tette, rene vanndunker pr. person i husstanden. Men dette er kun nok til å dekke minstebehovet på 3 liter pr. person i tre dager.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.