Hva Skjer Hvis Man Spiser For Mye Salt?

Hvis du har vært veldig tørst i det siste, kan det være et tegn på at du spiser for mye salt. For mye salt gjør at du blir dehydrert. Kroppen din trekker vann fra cellene, og du blir veldig tørst. Å drikke vann kan bidra til å nøytralisere saltet og friske opp cellene.

hvorfor spiser du for mye salt?

Salt binder væske, og spiser du for mye salt holdes væsken igjen i blodårene dine og blodtrykket stiger. Ved langvarig overforbruk blir blodkarene skadet og lite fleksible, det høye blodtrykket sliter på hjertet og arteriene, og saltet hemmer blodgjennomstrømningen og øker risikoen for hjerte- og karsykdommer.

hva er behovet for salt i kroppen?

Problemet er at vi får i oss for mye. Kroppen har behov for noe salt, ca. 1,5 gram (0,6 gram natrium) om dagen for at kroppen skal fungere optimalt. Svetting som følge av langvarig fysisk aktivitet og høy temperatur, samt diaré, kan imidlertid føre til ekstra tap av natrium og dermed gi kortvarig behov for mer salt enn dette.

hva er anbefalt for salt i matvarer?

Vi spiser ca. 10 gram salt daglig som tilsvarer én toppet teskje salt. Det er ikke anbefalt å spise mer enn en halv teskje salt om dagen, altså 5 gram. Salt skal angis som gram salt pr 100 gram matvarer i næringsdeklarasjonen på matvarer.

er salt viktig for nervesystemet?

Salt er viktig for kroppen, fordi det bidrar til å regulere væskebalansen og stabiliserer nervesystemet. Men de aller fleste får i seg for mye salt. Salt binder væske, og spiser du for mye salt holdes væsken igjen i blodårene dine og blodtrykket stiger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.