Hvor høy solfaktor man bør smøre i ansiktet nå? – Som hudekspert anbefaler jeg alltid å bruke en solkrem med minst faktor 30. Det er også mange som tror at en solkrem med faktor 60 gir dobbelt så høy beskyttelse, men det er bare en myte. En SPF på 30 brukt i riktig mengde vil utelukke ca. 96 prosent solskader fra UVB-stråler.
I Norge er det anbefalt at du bruker en solkrem med minst faktor 15, mens i solrike land bør du bruke minst faktor 30. Tilleggsbeskyttelsen ved å bruke høy solfaktor er ikke så stor (solkrem med faktor 15 beskytter mot 93 prosent av UV-strålene, faktor 30 beskytter mot 97 prosent).
Hva er forskjellen på solfaktor 30 og 50?
Noe forenklet kan man si at solfaktor 15 blokkerer 93 prosent av UVB-stråler, solfaktor 30 blokkerer 96 prosent av UVB-stråler og SPF 50 blokkerer 98 prosent av UVB-stråler.
Er solfaktor 20 NOK?
Med andre ord angir solfaktor graden av UV-beskyttelse. Har solkremen solfaktor 20 vil det si at man kan tåle 20 ganger høyere UV-stråling ved bruk av solkremen. Det er derfor bare en skrøne, at solfaktoren angir hvor mye lenger man kan oppholde seg ute i solen.
Blir man brun med solfaktor 30?
Mange tror at om man bruker høy solfaktor så blir man ikke brun, og dette er heldigvis ikke riktig. Man blir brun selv om man bruker solfaktor, men melaninproduksjonen blir mer kontrollert og brunfargen blir jevnere.
Hvorfor ikke bruke solfaktor 50?
Du framskynder aldringsprosessen, kan få pigmentflekker, i tillegg til at du øker risikoen for å utvikle hudkreft. Kanskje er du så redd for solskader at du bruker solkrem med faktor 30 eller 50? Det er det faktisk veldig liten vits i.
Hva betyr Solfaktorene?
Solfaktor er tallet som betegner solkremens «styrke». Solfaktoren angir hvor mye lenger du kan være ute i solen uten at huden blir solbrent, sammenlignet med om du ikke har noen form for solbeskyttelse. Altså betyr eksempelvis solfaktor 10 at det er mulig å være ti ganger lenger i sola før man blir solbrent.
Hvor høy solfaktor bør du bruke i ansiktet?
Hvilken faktor bør jeg bruke? Vi anbefaler solkrem med faktor 30 eller mer, i tråd med anbefalingene til Kreftforeningen. Faktor 50 kan være aktuelt dersom du er utsatt for pigmentering og hudaldring eller har en lys og sensitiv hud.
Hvor mye beskytter solfaktor 50?
SPF15 kan gi 15 ganger hudens normale beskyttelse mot solens UVB-stråler. SPF30 kan gi 30 ganger hudens normale beskyttelse mot solens UVB-stråler. SPF50 kan gi 50 ganger hudens normale beskyttelse mot solens UVB-stråler.
Blir en brun med høy solfaktor?
Så til spørsmålet alle stiller seg: Blir man brun når man bruker høy faktor? – Svaret på det, er utvilsomt ja! Riktignok tar det litt lenger tid, men brunfargen varer desto lenger, blant annet fordi du ikke flasser. I tillegg slipper du at huden blir skadet.
Blir man brun av å sitte i skyggen?
– Man blir utsatt for sol hele tiden og den reflekteres fra overalt, så man kan absolutt bli brun av å sitte i skyggen. Faktisk vil brunfargen du får når du er i skyggen sitte mye dypere i huden og bli finere enn den du får når du ligger direkte i solen.
Hvilken solfaktor for å bli brun?
Hvis det er viktig for deg å bli brun bør du i alle fall gjøre det på den mest skånsomme måten ved å ta mange korte soløkter mens man er smørt med solfaktor 50.
Når blir man mest brun av sola?
Det viser seg at midt på dagen får vi mest både av UVA- og UVB-stråling. Ut over ettermiddagen, når sola står lavere på himmelen, synker mengden med UVA-stråler. Det er disse som kan gi oss dødlig føflekkreft. Men UVB-strålinga, som gir oss D-vitamin, synker enda mer.
Blir en brun med faktor 50?
Ja, man blir brun selv om man bruker faktor 50. Det kan ta lenger tid, men man blir brun. Det kan være lurt å se hva som står på solkremen for noen av de med faktor 50 heter sunblock. Da er det midler i solkremen som blokkerer UV-stråler og da vil man ikke bli brun.
Kan man bruke solkrem fra i fjor?
Kan jeg bruke solkremen fra i fjor? Mange kremer har en utløpsdato eller et lite krukkemerke som angir hvor mange måneder kremen kan holde seg etter at kremen er åpnet. Hvis kremen lukter godt og ser grei ut, kan du fortsatt bruke den.
Er sololje med faktor farlig?
Vær forsiktig med sololje
Her er det imidlertid viktig at du er forsiktig. – Jeg vil fraråde på det sterkeste å bruke den gammeldagse sololjen med lite eller ingen faktor. Ifølge eksperten vil den nemlig bidra til kraftig solforbrenning, da den ikke gi noe beskyttelse til huden.