Hvor Kaldt Skal Det Være I Et Kjøleskap?

Som regel er fire grader standardinnstilling på de fleste kjøleskap, og det er der temperaturen bør ligge, forteller Bahr. Det skal ikke være noe særlig kaldere enn tre grader, ettersom en innstilling på to grader kan føre til at matvarer og drikke fryser når kjøleskapet starter opp. Men høyere enn fire grader skal det heller ikke være.

hvordan stille inn temperatur i kjøleskapet?

Også matvett.no anbefaler å passe på kjøleskapstemperaturen, og skriver eksempelvis at ferskt svinekjøtt kan holde seg i åtte dager dersom temperaturen er 2,5 grader, men blir dårlig etter bare tre dager hvis det er 5 grader varmere i skapet. Hvordan stille inn temperatur i gammelt kjøleskap?

hva er kjøleskapstemperaturen?

Ifølge Mattilsynet bør kjøleskapstemperaturen alltid være fire grader eller lavere, skriver de på Matportalen.no. Samtidig er det viktig å huske på at et fullt kjøleskap gir mindre gjennomstrømming av luft, og det kan føre til at temperaturen kan lett bli for høy. Har du mye mat i kjøleskapet, kan det altså være lurt å stille temperaturen litt ned.

hvordan plassere kjøttpålegg i kjøleskapet?

Midt i kjøleskapet kan man plassere kjøtt og fisk som er ferdig kokt eller stekt, for eksempel pølser eller middagsrester, dessuten rømme, yoghurt, ost og så videre. Åpnede pakker med kjøttpålegg dekkes til med folie eller plast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.