Hvor Kan Man Kjøpe Vintage Klær?

De beste vintagebutikkene på nett

 • Vestiaire Collective. Drøm deg bort i et hav av luksuriøse varer.
 • Velouria Vintage. Denne bruktbutikken er en skikkelig Oslo-klassiker, og nå har den også sin egen nettbutikk.
 • Fretex.
 • Etsy.
 • Farfetch.
 • I Blame LULU.
 • Finn.
 • Tise.
 • Hvor kan jeg kjøpe vintage klær?

  En skattekiste med secondhand og vintage

  I Fretexbutikkene finner du brukte klær, secondhand, vintage, bøker, sportsutstyr, bilder og mye mer! Hos Fretex finner du de unike varene – varer du ikke finner alle andre steder. En annen fordel ved å handle secondhand er at du får noe nytt som allerede er testet på mennesker.

  Når blir ting vintage?

  Begrepet er vanlig å bruke om årgangsvin av ekstra god kvalitet. For at noe skal være vintage må det være minst 30 år gammel, det må også være et kvalitetsprodukt, ofte litt eksklusivt. I dag brukes vintagebegrepet om unike, flotte plagg fra 1920-1980, oggjerne om luksuriøse designerklær.

  Hva er vintage klær?

  Ordet vintage betyr ganske enkelt at noe er av “fin gammel årgang”. Mange har sin egen mening om akkurat hva som definerer “gammelt”, men det som ofte går igjen er at plagget må være fra over 20 år tilbake i tid før det kan kalles vintage. Er plagget eller tilbehøret datert før 1920, defineres det derimot som antikk.

  Kan man kjøpe klær på Fretex?

  Fretex ønsker klær, tekstiler, sko, belter, skjerf, smykker og annet tilbehør som er helt, rent og tørt. Alt av tilbehør til klær og tekstiler er fine gaver, som kan leveres i boksene. Ødelagt tilbehør eller ødelagte sko kan vi dessverre ikke bruke.

  See also:  Hvor Mange Kcal Skal Man Ha Om Dagen?

  Når får Fretex nye klær?

  Vi fyller på med nye varer daglig i vår nettbutikk og reduserer priser etter sesonger og kampanjer. Dette merkes tydelig på produktene.

  Hva er forskjell på retro og vintage?

  Forskjellen veldig enkel å forklare. Retro er kopier og replika av produkter som en gang ble produsert. Vintage er ekte originale produkt fra en annen tidsepoke.

  Hva kan kalles antikk?

  Antikviteter er opprinnelig brukt om gjenstander fra antikken. Begrepet ble senere utvidet til å gjelde gamle gjenstander som folk har funnet det verd å bevare utover deres naturlige brukstid. Det kan være kunstgjenstander av edle metaller – en dreven sølvkanne, et mahogniskap, en vase i porselen med fargerik dekor.

  Hva er vintage skinn?

  Vintage-kolleksjonen består av anilin lær. Dette betyr at skinnet er farget hele veien med samme farge og har en naturlig skinnflate med mye dybde og naturlige fargevariasjoner som forbedrer lærets patina. Hver skinn er spesialbehandlet for å skape riktig utseende, noe som gjør hvert og enkelt unikt.

  Hvor gammelt må det være for å være antikk?

  En antikvitet er etter norsk språkbruk en gjenstand som er minst hundre år gammel. Begrepet antikvitet blir av historikere, brukt om saker fra antikken, med grense ca. ved renessansen.

  Hva er retro?

  Ordet retro betyr; tilbake, bakover og kan vise til: Retro (TV-serie), et musikkprogram som gikk på NRK fra 2002–2003. Retro (kultur), ofte kalt retromote eller retrostil, er kulturelle stiler som er tilbakeskuende, det vil si kopierer og etterlikner gamle moter.

  Hva er second hand?

  Second-hand betyr annenhånds og brukes om noe som er brukt eller antikvarisk.

  See also:  Hva Er Lettest Av P Og T Matte?

  Hva vil Fretex ikke ha?

  Tidligere i år skrev Melk & Honning om at Fretex ikke lenger vil ha dine ødelagte klær. Grunnen er at mengden ødelagte tekstiler er vesentlig større enn behovet for tekstilråvarer til produksjon av gjenvinningsprodukter.

  Er klærne på Fretex vasket?

  Du trenger ikke å sortere klærne du gir til Fretex. De liker å skape arbeidstreningsplasser, og har sitt eget system for sortering. Klesvask driver de mindre med. De fleste klærne er rene når de kommer, og det er mottakeren glad for.

  Hva skjer med klærne vi gir til Fretex?

  Hva skjer med klærne som gis til Fretex? 70 prosent går til gjenbruk, 24 prosent til materialgjenvinning (nye produkter), 5 prosent til energigjenvinning. Klærne blir solgt i våre butikker, eksportert og delt ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid. 90 prosent blir eksportert og 10 prosent blir gjenbrukt i Norge.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.