Hvor Lang Er Tungen Til En Sjiraff?

En sjirafftunge er på mange måter et biologisk underverk. Den er vanligvis cirka 40 centimeter lang, men kan bli helt opptil 50 centimeter. Fordi den samtidig er rund og slangeaktig, virker den enda lengre. Hos sjiraffen er tungen først og fremst et uhyre effektivt griperedskap.

hva er en sjiraff?

Sjiraff er en art av partåete klovdyr i sjiraffamilien. Den er verdens høyeste pattedyr og kan strekke mer enn 5 meter til værs. Den veldig lange halsen hjelper dem med å nå blader, skudd og frukt fra trær som de spiser. Halsen er imidlertid ikke lang nok til at de når ned til bakken uten å bøye bena.

hvordan lages tungen?

Tungen er nødvendig for talefunksjonen hos menneskene. De fleste lydene lages ved at tungen endrer munnhulens form og volum, og i større eller mindre grad hemmer luften i å passere. Hvis tungen lammes, blir det derfor store problemer med å snakke.

hvor høy er sjiraffen?

Sjiraffen er endemisk for Afrika. Den er verdens høyeste dyr og særpreges av sin lange hals og sine lange, slanke lemmer. Hannen kalles okse og kan bli 4,8 til 5,5 meter høy (5,3 m i snitt). Voksne individer veier typisk 1 100 til 1 932 kg. Enkeltindivider kan bli opp mot 5,80 til 6 meter høye, men dette er uvanlig.

hva er sjiraffen?

Sjiraffen er endemisk for Afrika. Den er verdens høyeste dyr og særpreges av sin lange hals og sine lange, slanke lemmer. Hannen kalles okse og kan bli 4,8 til 5,5 meter høy (5,3 m i snitt). Voksne individer veier typisk 1 100 til 1 932 kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.