Hvor Lenge Er Det Normalt Å Ha Feber?

Hvor lenge varer feber? En feber kan være: akutt hvis det varer i under 7 dager subakutt hvis det varer i opptil 14 dager kronisk eller vedvarende hvis det varer i over 14 dager

hva er feber?

Feber er et symptom, ikke en sykdom i seg selv. Den normale kroppstemperaturen er vanligvis cirka 37 °C. Temperaturen varierer noen tideler av en grad opp og ned i løpet av et døgn. Den er høyest om kvelden og faller i løpet av natten for så å stige mot morgenen, da den måles til 36,8–37,0 °C.

hva er virkningen av feberen?

Feberen må for øvrig ansees som gunstig, fordi den høye temperaturen hemmer formeringen av mikroorganismer (særlig virus) og fremmer (etter alt å dømme) cellenes produksjon av antistoffer. I noen situasjoner vil man naturligvis gjerne få feberen ned. Da kan man eksempelvis bruke salisylsyrepreparater eller paracetamol, som fås uten resept.

hva er faretegn ved feber?

Faretegn ved feber: 1 Slapphet. Hvis en person med feber er veldig slapp, ikke orker å bevege seg og knapt orker å svare på spørsmål, kan hun 2 Omtåkethet. Hvis den febersyke er surrete eller bare snakker tull, kan tilstanden være alvorlig. 3 Tung søvn. Hvis det er vanskelig å vekke en person med feber, er tilstanden alvorlig. 4 Bevisstløshet. Hvis den syke ikke reagerer når More

er feber gunstig?

Feber som ledsager vanlige infeksjoner, er som regel relativt moderat og skal normalt ikke behandles spesielt. Feberen må for øvrig ansees som gunstig, fordi den høye temperaturen hemmer formeringen av mikroorganismer (særlig virus) og fremmer (etter alt å dømme) cellenes produksjon av antistoffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.