Hvor Mange Kalorier Er Det I En Potet?

Hvor mange kalorier er det i potet? En gjennomsnittlig stor potet har 60-70 kalorier. Gjennomsnittlig størrelse/vekt på poteter i Norge er cirka 90 gram. Spiselig del er 82 % = 74 gram.

hvor mange kalorier er i vanlig norsk mat?

Selv om du vet kaloriinnholdet per 100 gram på hver av de tre bestandelene, kan det være en utfordring (hvis du ikke har en kjøkkenvekt tilgjengelig der og da) å anslå totalen i full fart. Derfor har vi laget denne hendige oversikten, som gir deg en viss pekepinn på hvor mange kalorier det er i vanlig norsk mat.

hva er kalorier i en matvare?

Selv om energiinnholdet i en matvare i dagligtale og media ofte oppgis i antall kalorier, er det som regel kilokalorier man mener. For eksempel så inneholder ikke 100 gram eple 49 kalorier, men 49 kilokalorier, som igjen er 49 000 kalorier (kilo = 1000).

hvor mye karbohydrater i poteter?

1 porsjon pasta gir (75 g tørr pasta) gir: 260 kcal og 52,3 g karbohydrat Koker du poteter og spiser dem mens de fremdeles er varme, fører det til høyere blodsukker enn hvis du spiser potetene når de har blitt kalde. 80-90 prosent av karbohydratene i poteter er i form av stivelse.

hva er mer kalorier i lettøl?

Færrest kalorier i lett-øl. Du sparer flest kalorier på å velge lettøl fremfor lite-øl, da mesteparten av energien kommer fra alkoholen. Sort kaffe, vann og sukkerfri brus er gode valg dersom man forsøker å holde vekta. Merk: En skive grovt brød er mye tettere (og inneholder mer næringsstoffer per gram) enn en luftig loffskive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.