Hvor Mye Kalorier Er Det I Avokado?

Hvor mange kalorier er det i avokado? En gjennomsnittlig stor avokado (avocado) i norske matbutikker har 240 kalorier. Gjennomsnittsvekten er cirka 175 gram. Tar du vekk stenen og skallet sitter du igjen med cirka 122 gram (70% spiselig del).

hva er kalorier per 100 gram avokado?

I en mellomstor avokado er det 276 kalorier, og per 100 gram avokado får du 170 kalorier. Det høres kanskje mye ut, men til sammenligning skjuler det seg 249 kcal i et grovt rundstykke på 100 gram og hele 359 kcal i 100 gram hvit, ukokt ris.

hvorfor bør du spise avokado hver dag?

Og selv om det er lurt å spise avokado hver dag på grunn av det sunne fettet, bør du kanskje ikke hive innpå til hvert eneste måltid, på grunn av kaloriene. Nettopp kaloriene kan være årsaken til at noen styrer unna avokado hvis de vil ned i vekt.

er avokado en god kilde til folat?

Umættet fedt findes primært i planter og fisk. Enda flere bonuser ved avokado er at den er en god kilde til folat, som også bidrar til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, hvis du inntar det i anbefalte mengder. Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser 25-35 g fiber daglig.

er avokado en god kilde til fiber?

Enda flere bonuser ved avokado er at den er en god kilde til folat, som også bidrar til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, hvis du inntar det i anbefalte mengder. Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser 25-35 g fiber daglig. Avokadoen byr på hele 5,2 g fiber pr. 100 g og er dermed en fin kilde til å få mer fiber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.