Hvor Mye Skal Man Gi I Konfirmasjon?

Pengegave: Hvor mye skal du gi i konfirmasjonsgave? Tallene under er hentet fra en undersøkelse Ipsos har gjort på oppdrag for DNB som viser hvor mye folk er villige til å gi i gave til konfirmanten (fra 2019): Foreldre: 11.000 kroner i snitt. Besteforeldre: 7.200 kroner i snitt. Gjester: 800 kroner i snitt hver. Andre: 375 kroner i snitt.
Hvor mye bør du gi? Undersøkelser fra DNB og Nordea viser at foreldre i snitt gir 10 000–13 000 kroner. Tanter og onkler gir 1 200 kroner. Venner av familien gir 700 kroner.

hvor mye er det i konfirmasjonspenger?

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, ser at det har blitt satt inn rundt 40.000 kroner i konfirmasjonspenger i samme periode. Noen vil, derimot, få langt mer. Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, sier at enkelte konfirmanter kan innkassere opp til 100.000 kroner og vel så det på merkedagen.

hvor lang tid er det for en konfirmant?

Dagens konfirmanter er bare noen år unna det å skulle skaffe sin første bolig i et marked der boligprisene er høye, og egenkapital er viktig for å kunne komme seg inn på markedet. Mange konfirmasjonsgjester velger å gi gave i form av penger til for eksempel BSU-sparing og fond.

hva er forskjellen mellom konfirmant og gjest?

Det er store forskjeller fra konfirmant til konfirmant og fra gjest til gjest, men en ting er sikkert: Dagens konfirmanter er bare noen år unna det å skulle skaffe sin første bolig i et marked der boligprisene er høye, og egenkapital er viktig for å kunne komme seg inn på markedet.

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave 2021?

En undersøkelse fra 2021 viser at foreldre gir veldig store gaver, ofte over 10 000 kroner. Tanter og onkler gir litt over tusenlappen, mens venner av familien gir konfirmasjonsgaver for rundt 700 kroner. Om du er en invitert gjest som ikke kan komme er gjennomsnittet rundt 400 kroner.

See also:  Hvor Mange Brunbjørner Er Det I Norge?

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave 2020?

7200 kroner fra besteforeldre. 1300 kroner fra onkler og tanter. 800 kroner fra andre som skal i konfirmasjonen. Fra de som ikke skal i selve konfirmasjonen kan konfirmanten forvente å få 375 kroner.

Hvor mye får man i konfirmasjonsgave?

I år kan konfirmantene vente seg 52.000 kroner i snitt på gavebordet, viser fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos for DNB. Foreldre gir 13.000 kroner i snitt. Ikke overraskende er det foreldrene som punger ut med de største summene, 13.000 kroner i snitt.

Hva bør man gjøre med konfirmasjonspengene?

Som ung er det gjerne flere ting man ønsker å bruke pengene på, som nytt nettbrett, klær, veske eller annet man har gått og siklet på. Ifølge Sandmæl ender det fort i anger senere hvis man bruker opp alt på en gang. -Hvis du vil ha mest mulig glede ut av pengene bør du sette deg noen konkrete sparemål.

Hvor mye gir fadder til konfirmanten?

En fadder med VELDIG god økonomi, kom med pengegave på kr 10.000 til fadderbarnet sitt.

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave til tantebarn?

En konfirmasjonsgave til tantebarn ligger oftest på 1000 – 1500 kr, avhengig av personlig økonomi og hvor mange barn det er i familien.

Hvordan gir man penger til konfirmanten?

Vanligvis får konfirmanter konvolutter med et flott kort og sedler inni. Men nå er det «nye tider», og folk flest har ikke kontanter uten å måtte ta ut i butikk eller minibank. Derimot bruker folk Vipps til alt mulig, og en pengegave via den elektroniske betalingsløsningen på mobilen er både lettvint og raskt.

See also:  Hvor Lenge Kan Fersk Fisk Ligge I Kjøleskap?

Hva kan man ønske seg til konfirmasjon?

Her har du noen alternativer:

  • Gavekort på øvelseskjøring eller/og teorikurs.
  • Opplevelser – klatreparker, paintbal, strikk hopp, osv.
  • Konsertbilletter eller andre type billetter.
  • Hobby utstyr.
  • Jente/gutte-tur, eller en tur sammen med konfirmanten.
  • Spa behandling eller en spaopplevelse.
  • Abonnement på Spotify.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published.