Hvordan Få Vekk Flekker På Hvitt Tøy?

Hvis du har fått en vanskelig flekk på et plagg, kan du vrenge plagget og legge det på et bord eller lignende. Deretter tar du ca 2 spiseskjeer eddik på en klut eller fille, som du gnikker mot flekken. Når flekken er borte, kan avslutte med å vaske tøyet i lunkent vann tilsatt ytterlig 2-3 desiliter hvit eddik.

Hvordan få vekk flekk fra hvit genser?

Fremgangsmåte

  1. Først har du natron i en bøtte med vann. Deretter tilsetter du sitronsaften.
  2. Dypp klærne dine i blandingen og la det ligge i en time. Skyll deretter klærne med en nøytral såpe.
  3. La klærne tørke i solen. Gjenta denne prosessen et par ganger til du oppnår ønsket tone.

Hvordan få bort flekker på hvite klær?

Spyl flekken med så varmt vann som plagget tåler. Hell deretter litt flytende vaskepulver rett på flekken og la den virke i inntil halvtime. Vask deretter med vaskepulver på så høy temperatur som tekstilen tåler.

Hvordan fjerne flekk på hvit t skjorte?

Dersom plagget tåler det – legg det stykket av plagget der flekken er i kokende vann og se om flekkes løses opp. Dersom dette ikke hjelper kan man påføre litt hvitvin- eller epleeddik på flekken og la dette virke noen minutter, vask deretter av med vanlig såpe eller gallesåpe.

Hvordan få vekk flekk fra klær?

Flekker på klær (30-40°) dyppes først i helmelk og deretter dyppes det litt oppvaskemiddel på flekken som skal trekke i 4-6 timer før vask. Hvis det er flekkrester når klærne er rene og tørre, gnir du flekken med rødsprit.

Hvordan få hvite klær hvite igjen?

Vask av hvite klær

See also:  Hva Får Håret Til Å Vokse Fortere?

Bruk et vaskemiddel med blekemiddel for å bevare hvitfargen, som OMO Ultra Hvitt pulver. Blekemiddel vil bevare hvitfargen i plagget. Husk også at det kun er hvite plagg som vaskes sammen. En fargerik, liten sokk kan lett snike seg med og gjøre klærne rosa eller blå.

Hvordan fjerne blodsøl?

Skyll med en gang med kaldt vann. Er du heldig blir flekken borte – i hvert fall blir den redusert. Ikke bruk varmere vann enn 40 grader når du fjerner blodflekker – ellers kan de feste seg enda bedre. Alle typer blodflekker fjerner du med Sitronsåpe eller Sitronrens – også på ull.

Hva er sitronsåpe?

Snarveier. På Stell sitronsåpe, den originale flekkfjernersåpen av naturlige oljer som er både effektiv og miljøvennlig. Såpen er helt fri for tilsetningsstoffer, palmeolje, fosfater, enzymer, blekemidler, fargestoffer, petroleumsderivater, aggressive syrer, klor, ammoniakk og syntetisk parfyme.

Hva er gallesåpe?

Gallesåpe inneholder bare naturlige stoffer. Den er helt biologisk nedbrytbar og ingen konserveringsmidler eller parfymer er tilsatt. Såpebasen består av vegetabilsk kokosolja og palmeolje som er økologisk dyrket. GALLESÅPE er ikke testet på dyr, verken direkte eller indirekte.

Hvordan fjerne karri fra klær?

Sauser, supper og dressinger gir ofte flekker av fett, egg, melk eller fargestoffer. Enten du har sølt thousand island, tacosaus, lapskaus, curry eller gulrotsuppe fjerner du enkelt flekkene med Sitronsåpe og Sitronrens.

Hvordan fjerne flekker fra dongeribukse?

For forbehandling av dongeri blander du en kvart måleskje med pulver med ¾ vann. Påfør blandingen på hele flekken og bru deretter måleskjeen som følger med Vanish Gold Oxi Action til å gni blandingen inn. La den virke i høyst fem minutter før du skyller ut.

See also:  Hva Gjør Synnøve Svabø I Dag?

Hvordan få bort gamle flekker på klær?

Vaskbare tekstiler: På en fersk flekk kan du fukte med Zalo og skylle gjennom flekken med kokende vann. Er flekken gammel, løs flekken med white spirit eller legg på flytende vaskemiddel og la det virke i 30 minutter, før du vasker med et egnet vaskemiddel i så varmt vann som tekstilet kan tåle.

Hvordan få vekk tomatsaus fra klær?

Natron og hydrogenperoksid for å fjerne tomatsausflekker

  1. Først, bland natron og hydrogenperoksid slik at du får en slags masse.
  2. Deretter sprer du den utover flekken og lar den fungere i 10 minutter.
  3. Til slutt, skyll plagget og ha det i vaskemaskinen.

Hva fjerner flekker?

– Tørk bort mest mulig og fortest mulig. Vann er en av våre mest brukte og beste løsemidler, og kan fjerne en rekke flekker alene eller i kombinasjon med flekkfjerningsmidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.