Hvorfor Er Næringsstoffer Viktig For Kroppen?

Næringsstoffer Energi og næringsstoffer er nødvendige for kroppens vekst og utvikling og for å opprettholde kroppens normale funksjoner. Gulrot og andre grønnsaker er rike på vitamin A.

hva er energigivende næringsstoffer i kroppen?

Kroppen trenger drivstoff (energi) for å vokse og å fungere, og energigivende næringsstoffer er i hovedsak karbohydrater og fett. Protein gir også energi, men brukes først og fremst som byggemateriale i kroppen. Vanlig norsk kost inneholder nok av de fleste næringsstoffer som helsemyndighetene anbefaler.

hva er livsnødvendige næringsstoffer?

Karbohydrater, proteiner og fett gir kroppen energi. Vitaminer, mineraler og vann er livsnødvendige. Spiser du sunt og variert, er sjansen stor for at du får i deg det kroppen trenger av næringsstoffer gjennom det daglige inntaket av mat og drikke.

hva er næringsstoffene i maten?

Næringsstoffene i maten 1 Karbohydrater. Karbohydrater er kroppens fremste energikilde og omfatter blant annet sukker, stivelse og kostfiber. 2 Proteiner. Proteiner består av aminosyrer og er kroppens byggeklosser. Proteinene har som oppgave å reparere celler og vev. 3 Fett. I likhet med proteiner, bidrar fett med å bygge opp cellene i kroppen. 4 Vitaminer. Vitaminer (‘vitale aminer’) regulerer kroppens stoffskifte og er helt nødvendig for at forbrente karbohydrater, fett, proteiner og mineralstoffer skal fraktes rundt til de ulike delene av kroppen. More items

Leave a Reply

Your email address will not be published.