Hvorfor Har Sjiraffen Så Lang Hals?

Mann sjiraffer bruke nakken som dødelige våpen, whipping nakken rundt og clubbing sine motstandere med sine tunge hodeskaller. Jo lengre og tykkere halsen, jo mer av et slag det pakker, så det later til at giraffer har lang hals, slik at de kan kjempe mer effektivt.

hva er sjiraffen?

Sjiraffen er endemisk for Afrika. Den er verdens høyeste dyr og særpreges av sin lange hals og sine lange, slanke lemmer. Hannen kalles okse og kan bli 4,8 til 5,5 meter høy (5,3 m i snitt). Voksne individer veier typisk 1 100 til 1 932 kg.

hvor høy er sjiraffen?

Sjiraffen er endemisk for Afrika. Den er verdens høyeste dyr og særpreges av sin lange hals og sine lange, slanke lemmer. Hannen kalles okse og kan bli 4,8 til 5,5 meter høy (5,3 m i snitt). Voksne individer veier typisk 1 100 til 1 932 kg. Enkeltindivider kan bli opp mot 5,80 til 6 meter høye, men dette er uvanlig.

hva er utbredelsen av sjiraffen?

Sjiraffen har størst utbredelse i Sør- og Øst-Afrika og finnes i spredte, små bestander i Sentral- og Vest-Afrika. Den er utryddet i syv afrikanske land. Det antas å finnes omtrent 68.000 voksne sjiraffer, men antallet synker, særlig i de østlige og nordlige delene av utbredelsesområdet.

hva er en sjiraff?

Sjiraff er en art av partåete klovdyr i sjiraffamilien. Den er verdens høyeste pattedyr og kan strekke mer enn 5 meter til værs. Den veldig lange halsen hjelper dem med å nå blader, skudd og frukt fra trær som de spiser. Halsen er imidlertid ikke lang nok til at de når ned til bakken uten å bøye bena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.