Hva Er Einar Økland Kjent For?

Einar Økland er ein av dei mest allsidige forfattarane i norsk litteratur etter 1945, med ei uvanleg evne til å gå nye vegar. Fram til 2005 hadde han gitt ut eller redigert om lag 60 bøker i alle tenkjelege sjangrar for barn, unge og vaksne.

Hvor kommer Einar Økland fra?

Einar Andreas Økland (født 17. januar 1940 i Valevåg i Sveio) er en norsk essayist, lyriker, dramatiker, forfatter og kritiker som skriver på nynorsk. Han debuterte som lyriker med diktsamlingen Ein gul dag i 1963, og har en omfattende litterær produksjon. Økland var sentral i kretsen rundt tidsskriftet Profil.

Når ble Black and Decker skrevet?

Black & Decker – Novellen heter «Black & Decker» og ble utgitt i 1969. – Teksten er skrevet av Einar Økland, født i 1940. – Novellen er skrevet i modernismen.

Hva handler Black & Decker om?

Black & Decker handlar hovudsakeleg om ein person som treng senke ei hylle som heng på veggen. Men til det treng han ein boremaskin, som han kan få inn og ut skruane med. Han tar derfor heisen ned dei fire høgdene i boligkomplekset han bur, til Fredrik, naboen.

Hvem skrev Black and Decker?

Novelleanalyse: Analyse av Black and Decker

Analyse av novellen ‘Black and Decker’ av Einar Økland. Novella handler om en svært ensom mann. Han har en helt vanlig jobb, bor alene og han mener at han har det han trenger.

Hva er det som kjennetegner en novelle?

Viktige kjennetegn

Språket er fortettet, forfatteren sier noe uten å si det rett ut, og leseren må lese mellom linjene for å forstå hva novellen egentlig handler om. Mange noveller kan ha en overraskende slutt, mens avslutningen i andre kan være åpen – det vil si at leseren blir invitert til å dikte videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.