Hva Er Forskjellen På Aktiv Og Passiv Sikkerhet?

Bilens sikkerhetssystem, består av aktive sikkerhetssystemer som skal forhindre ulykker, og passive sikkerhetssystemer som skal beskytte om ulykken er ute.

Hva mener vi med aktiv sikkerhet?

Aktiv sikkerhet omfatter systemer / komponenter osv. som bidrar til å forhindre ulykker. Det viktigste som inngår i begrepet aktiv sikkerhet er bremser og bremseteknologi, styring, hjul og hjuloppheng, lys, siktbarhet og førerhjelpsystemer.

Hva er passiv sikkerhet bil?

Passiv sikkerhet er fellesbegrep for all teknologi som beskytter føreren og passasjerene når en ulykke inntreffer. Bilens passive sikkerhetsegenskaper er med andre ord karosseriets kollisjonsegenskaper samt utstyr som omgir og beskytter fører og passasjer, f. eks. airbag.

Hva er riktig om bilens karosseri?

Karosseri er bilens ytre deler. Det er vanligvis laget av stål, men kan også lages i aluminium eller karbonfiber. Det brukes også plastprodukter, men da i hovedsak ytre karosserideler som skjermer, dører, og lignende. Herdet eller laminert glass er med på å stive av karosseriet og brukes til vinduer.

Hva er støtabsorberende rattstamme?

Støtabsorberende rattstamme- konstruksjon. Karosseri designet for å gjøre minst mulig skade på fotgjengere. Prøvekjør en Daihatsu Sirion 4WD. Takstolpene og taksidene benytter en ribbestruktur som absorberer støt og reduserer faren for hodeskader ved sammenstøt.

Hva er fordelen ved en bil med ABS bremser?

Fordelen med ABS sammenlignet med fortiden

Som navnet ABS (antisperre bremsesystem) antyder, garanterer ABS at hjulene til en bil ikke kan låses. Spesielt når du bremser på veier i dårlig stand eller i dårlig vær, øker muligheten for et låst hjul på grunn av redusert grep.

Hva er forskjellen på forsvarlig og forskriftsmessig stand?

Bilen skal være i forskriftsmessig stand før kjøring, og forsvarlig stand under kjøring. Forskriftsmessig vil blant annet si at bilen er EU-godkjent, forsikret og at vognkort del 1 ligger i bilen. At bilen er i forsvarlig stand vil si at den ikke har feil eller mangler som er av betydning for sikkerheten.

See also:  Hvorfor Spiser Hunder Sin Egen Avføring?

Hva gjør bilens ESP?

ESP / ESC – Unngår sleng på bilen

Dette systemet skal sørge for at bilen ikke mister grepet i svinger, og at du dermed mister kontrollen. ESP-systemet fungerer ved å måle flere ting i bilen hele tiden – fra hvordan du holder rattet til farten på hjulene og bilens bevegelse.

Hvilke lys har en bil?

Bilens lys

 • Kjørelys. Bilen skal ha to lykter foran med hvitt eller gult kjørelys.
 • Nærlys. Bilen kan kun ha to nærlys.
 • Fjernlys. Du kan montere så mange ekstra fjernlys du vil, på bilen din, men monteringen skal være symmetrisk.
 • Tåkelys. Bilen kan kun ha to tåkelys.
 • Parkeringslys.
 • Ettermonterte bremselys.
 • Hva gjør karosseri?

  Karosseri, eller overstell, på en bil er alle ytre deler som beskytter bilens andre komponenter eller passasjerene mot utvendig påvirkning.

  Hva er et selvbærende karosseri?

  Selvbærende karosseri er et karosseri forsterket slik at motor og understellskomponenter kan festes direkte til dette. Understellsrammen blir derved unødvendig, og bilens vekt redusert.

  Hva betyr de ulike lysene på dashbordet?

  Kort fortalt: Lyser en rød lampe under kjøring, må du stoppe umiddelbart og sjekke feilen. Lyser en gul/oransje lampe under kjøring, kan du kjøre til et verksted. Grønne lamper viser at bilens funksjoner er aktive.

  Hva er et eksempel på førerstøttesystemer?

  Bilen er utstyrt med ulike førerstøttesystemer som aktivt eller passivt kan hjelpe føreren i ulike situasjoner. Systemene kan for eksempel hjelpe føreren med å holde en bestemt fart eller en tidsavstand til kjøretøyet foran, forhindre kollisjoner ved å varsle føreren og bremse bilen eller hjelpe føreren med å parkere.

  See also:  Hvor Lenge Lever Mus Uten Mat?

  Hva kan føre til at bilen blir overstyrt?

  Et kjøretøys tendens til overstyring påvirkes av faktorer som friksjon, aerodynamikk, understellets konstruksjon med hjulopphengets geometri, vektfordeling og sjåførens ferdigheter. Overstyring skjer også når bakhjulene mister kontakt med underlaget, samtidig som forhjulene ikke gjør det.

  Hva er en Filholder?

  FILHOLDER: Dette er ikke et utbredt system du kan finne i enhver bil, men er heller forbeholdt dyrere bilmodeller der du kan velge filholder som ekstrautstyr. Systemet registrerer veibanens oppmerkingen gjennom et digitalt kamera og holder bilen i ditt kjørefelt ved hjelp av små rattutslag.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.