Hva Er Forskjellen På Be Og B96?

Opplæring til B96 og BE er akkurat den samme. Forskjellen er at ved BE må du ta en praktisk førerprøve hos Statens Vegvesen. Statens vegvesens mobilapp “Bil og henger” gir raskt oversikt over kjøretøy og tilhengere registrert i Norge, og forteller hvilken tilhenger du har lov til trekke bak bilen.

Hva er be96?

Med kode 96 i tillegg til førerkort i klasse B kan du kjøre bil og tilhenger som til sammen har en tillatt totalvekt på 4 250 kg. Du får førerrett i klasse B kode 96 ved å ta minst 7 timer obligatorisk opplæring uten å måtte gå opp til ny førerprøve.

Skal man ta BE eller B96?

Med førerkort i klasse B96 kan du kjøre bil og henger inntil 4250 kg totalvekt i henhold til bilens og tilhengerens vognkort. Klasse BE er for de som skal kjøre større henger med stor suv eller varebil.

Hva er forskjellen på B og B96?

Førerkort klasse B96 er en utvidelse av klasse B.

Den eneste forskjellen på klasse B og klasse B96, er altså at bil og tilhengers tillatte totalvekt kan være noe høyere, 4.250kg, dersom du har førerkort klasse B96.

Hva kan du kjøre med BE?

Skal du kjøre bil og henger med tillat totalvekt over 4250kg trenger man førerkort i kl BE. Denne klassen gir rett til å føre vogntog(bil+henger) over 4250kg og inntil 7000kg. For å få dette førerkortet må det gjennomføres 7 timers obligatorisk opplæring på trafikkskolen.

Hvor mye kan du dra med B96?

Tillatte totalvekter finner du i vognkortene til bilen og tilhengeren. Med klasse B 96 kan man trekke en tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg når summen av tilhengerens tillatte totalvekt + bilens tillatte totalvekt er i området 3501-4250 kg.

See also:  Hvor Mange Har Engelsk Som Morsmål?

Hvor tung henger kan man kjøre med klasse B96?

Klasse B96 gir rett til å føre en bil + tilhenger med en samlet totalvekt inntil 4250kg. Det er altså kun 750kg mer enn det du allerede kan kjøre med vanlig klasse B.

Har B96 vil ha BE?

Førerkort B96

Det gjelder hvis summen av tilhengerens tillatte totalvekt og bilens tillatte vekt er mellom 3501 – 4250 kg. Etter og ha fullført kurset kan du når som helst ta en oppkjøring for og kunne få BE sertifikat.

Hva er førerkort klasse BE?

Klasse BE (personbil med tilhenger) Denne klassen gjelder trekking av tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg som man ikke kan trekke med ren klasse B.

Hva koster det å ta BE?

Pakkeløsningene for førerkort klasse BE koster som regel et sted mellom 7000 og 8500 kroner. I tillegg kommer gebyrer til trafikkastasjonen.

Hva må til for å få B96?

For å få dette førerkortet må det gjennomføres 7 timers obligatorisk opplæring på trafikkskolen. Kurset inneholder 2 timer sikring av last, 2 trinnvurderinger og 3 timer sikkerhetskurs på vei. Det kreves ingen førerprøve for denne klassen.

Hva koster det å ta B96?

Totalprisen vil vanligvis ende opp mellom 5.000 og 6.000 kroner, men dette er svært avhengig av hvor mange kjøretimer du trenger. I tillegg må du sannsynligvis leie henger av kjøreskolen. Dette koster vanligvis i underkant av 800 kroner.

Hva kan kjøres med klasse B?

Klasse B – hva kan du kjøre med denne?

 • en personbil med en maksimal tillatt vekt på ikke mer enn 3500 kg,
 • Du kan trekke tilhenger etter en personbil når tilhengerens tillatte totalvekt er maks 750 kg.
 • alle typer moped med to, tre eller fire hjul,
 • motorsykkel med fire hjul,
 • See also:  Hvor Lenge Ligger Kokain I Blodet?

  Hva kreves for BE?

  I klasse BE kan du kjøre en tilhenger med en tillatt totalvekt på høyst 3.500 kg. For å få hengerlappen må du gjennom totalt fire trinn, med sju obligatoriske opplæringstimer. Hvis du har manglende erfaring, kan det hende du trenger flere timer. Det vil derfor variere hvor lang tid det tar å få hengerlappen.

  Kan man kjøre campingvogn med klasse BE?

  I utgangspunktet trenger du førerkort klasse BE eller B96 for å trekke tilhenger med en tillatt totalvekt på mer enn 750 kilo, men den såkalte campingvognregelen åpner for et unntak.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.