Hva Er Snittet For Å Bli Tannlege?

I kvoten for førstegangsvitnemål, kan man kun søke med karakterer man fikk da man gikk ut av videregående + det som kalles realfags- og språkpoeng. Hvis man får maksimalt med realfags- og språkpoeng, som er 4 poeng, blir snittet du trenger med karakterene dine fra videregående 5,5. (59-4=55).

Hvor mye må du ha i snitt for å bli tannlege?

Påkrevd snitt for å bli tannlege

Sted Studium Poenggrense, ordinær
UiB Odontologi 66,5
UiO Odontologi 67
UiT Odontologi 66,2

Hvor mye tjener man som tannlege?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Jobber man som tannlege i det offentlige, ligger nok lønnen mellom 600 000–700 000 kroner i året. På privat klinikk kan man forvente kanskje 100 000 kroner mer enn det igjen.

Hva er krav for å bli tannlege?

Universitet og høgskole

Et femårig profesjonsstudium i odontologi gir autorisasjon som tannlege. Du får praktiske ferdigheter, generell forståelse for kroppens fysiologi og ikke minst en oral medisinsk kompetanse.

Hva er snittet for odontologi?

Snittet på studiet varierer fra hvilken kvote man søker gjennom. Søker du med et førstegangsvitnemål er snittet lavere enn om du søker med konkurransepoengene dine i ordinær kvote. Snittet for å komme inn på odontologi studiet ved UiB lå på 55,3 i 2016 med et førstegangsvitnemål, og på 62,3 i ordinærkvote.

Hva tjener nyutdannet tannlege?

Inntil man får det kan man som student jobbe som medhjelper (assistent) på et tannlegekontor. Les mer hos Tannlegeforeningen, og ta kontakt med dem angående forventet lønn. Gjennomsnittslønn for tannleger i Norge er ifølge utdanning.no 720 000 kr. Nyutdannede vil selvsagt tjene mindre enn dem som har jobbet i mange år.

See also:  Hva Er Olje Og Gass Laget Av?

Hvor mye tjener tannleger i USA?

Generelle tannleger administrerer alle pasienter, voksne og barn, i mange forskjellige behandlingsanlegg og innstillinger. Generelle tannleger er kandidater fra tannlegeskolen og har en DDS- eller DMD-grad. Tannleger og generaler i Florida tjener 89,640 dollar på inngangsnivå og $ 173,630 som en gjennomsnittlig lønn.

Hvor mye tjener en tannlege etter skatt?

Fylkestannlege Arne Åsan forteller at tannlegene i det offentlige tjener i snitt vel 600.000 kroner.

Er det vanskelig å komme inn på tannlege?

Som du skjønner er det absolutt noen krav til å komme inn som tannlege, både til karakterer og til fagsammensetning. Men det er nok et spennende og fint studie hvis du er interessert. Hvis dette ble mye informasjon på en gang, så anbefaler vi deg å snakke med rådgiver på skolen din om dette!

Er tannlege doktor?

Tannlege er en kirurg som utøver faget odontologi, det vil si behandling av tenner og sykdommer i tannkjøttet og munnhulen hos mennesker. I Norges kreves det statlig autorisasjon eller lisens for å utøve yrket som tannlege og bruke tittelen, og andre land har tilsvarende krav om offentlig godkjennelse.

Hvilke realfag må man ha for å bli tannlege?

For å søke opptak til den femårige mastergraden i odontologi for å bli tannlege må du ha generell studiekompetanse med realfagene R1 (eller S1+S2) og FYS1 og KJE1+KJE2. For å få disse fagene må du velge Studiespesialisering med fordypning i realfag på videregående skole.

Hvor lenge må man studere for å bli tannlege?

Odontologi (tannlege), master, 5 år.

Hvor mye koster tannlegestudiet?

Priser hos tannlegen

TANNBEHANDLING PRISER Billigst Dyrest
Fylling, stor 600,- 2500
Rotfylling, 1 rotkanal 1000,- 5350,-
Rotfylling, 2 rotkanaler 1300,- 6050,-
Rotfylling, 3-4 rotkanaler 1800,- 7050,-

Leave a Reply

Your email address will not be published.