Hva Hadde Marie Antoinette Med Kaker Å Gjøre?

Da folket sultet i Paris skal Marie Antoinette ha kvittret; Om folk ikke har brød, kan de jo spise kake! Folket hadde hun ikke greie på, for de traff hun aldri, men kaker var damen ekspert på!

Hvorfor ble Marie Antoinette henrettet?

Da Frankrikes skrekkvelde anklager Marie-Antoinette for incest og høyforræderi, har hun ikke mer å miste. Det franske folket hater henne, barna er fjernet med makt, og giljotinen har revet bort ektemannen hennes.

Hva brukte Marie Antoinette penger på?

Hun dro jevnlig på ball i Paris og brukte mye penger på fine luksuriøse kjoler. Marie var vant til et liv der hun hadde alt, da hun fikk vite at folket ikke hadde brød å spise var svaret hennes: «hvis de ikke har brød så kan de jo bare spise kaker».

Hvorfor likte ikke folket Marie Antoinette?

Etter hvert som opposisjonen mot kongemakten utviklet seg i tiden før revolusjonen, ble Marie Antoinette stadig mer upopulær blant folket på grunn av mistanker om spionasje til fordel for fødelandet Østerrike, hennes ekstravagante livsstil og hennes ønske om privatliv fremfor en offentlig livsførsel.

Hva er Marie Antoinette kjent for?

Marie Antoinette var den siste dronningen i Frankrike før den franske revolusjonen revet monarkiet i august 1792. Hennes ekstravagante utgifter, til tross for Frankrikes svinende formue, utløste populær utilfredshet som delvis ledde til den franske revolusjonen.

Hvordan endte den franske revolusjon?

Med Napoleon Bonapartes statskupp i 1799 fikk Frankrike igjen et stabilt styre, til prisen av den politiske frihet. Tradisjonelt har stormen på Bastillen 14.

Hvorfor kan de ikke spise kaker?

I 1789 protesterte det franske folket i gatene fordi de ikke hadde brød – og dronning Marie Antoinette skal da ha replisert følgende: «Jammen, kan de ikke bare spise kake isteden, da?» Svaret var latterlig, for svaret er selvfølgelig nei: Når du tilhører bermen så kan du ikke velge fritt mellom kaker og brød (i verste

See also:  Hvordan Melde Seg Opp Til Eksamen Studentweb?

Hvem tilhørte de forskjellige stendene?

Tre stender

 • Førstestanden bestod av kirken og dets representanter, også kalt oratores, de som ber til Gud.
 • Andrestanden, eller milites (de som kjemper), bestod av dem som med våpenmakt skulle beskytte samfunnet fra verdslige trusler.
 • Tredjestanden bestod av agricolae, de som dyrker.
 • Hva er skrekkvelde?

  Skrekkveldet er en periode av den franske revolusjon som varte fra våren 1793 til sommeren 1794. Under ledelsen av Velferdskomiteen og dens sjef Robespierre var det erklært revolusjonær unntakstilstand, og summarisk fengsling og dødsdom ble brukt både mot revolusjonens fiender og i konflikter mellom revolusjonære.

  Hva skjedde da Bastillen ble stormet?

  Stormingen av Bastillen 14. juli 1789 står som et symbol på den franske revolusjonen. Denne dagen brøt det ut masseopprør i Paris, og de revolusjonære pariserne krevde å få utlevert Bastillens våpenlager.

  Hva skjedde med den franske kongefamilien?

  Ludvig XVI ble giljotinert den 21. januar 1793 på Place de la Révolution, som er den nåværende Place de la Concorde i Paris.

  Hva het kongen og dronningen i Frankrike i 1789?

  Ludvig 16 var konge av Frankrike fra 1774 til 1792. Han var sønn av Ludvig 15s sønn Ludvig og Maria Josefa av Sachsen.

  Kan de ikke heller spise kake?

  La dem spise kake er det mest berømte sitatet tilskrevet Marie-Antoinette, dronningen av Frankrike under den franske revolusjon. Som historien forteller, var det dronningens svar da hun ble fortalt at hennes sultne bondeundervisninger ikke hadde noe brød.

  Hvem var Voltaire og Rousseau og hva mente de?

  Voltaire var en av flere kjente forfattere i opplysningstiden, sammen med blant annet Charles Montesquieu, John Locke og Jean-Jacques Rousseau, som påvirket andre betydelige tenkere som igjen hadde innflytelse på både den franske som den amerikanske revolusjon.

  See also:  Hvor Kan Man Kjøpe Squishmallows I Norge?

  Hvor mange ble drept av giljotinen?

  Enkelte historikere anslår at opptil 40 000 mennesker – de fleste uskyldige – ble halshogd fra september 1793 til juli 1794.

  Hva het oppfinneren av giljotinen og hvordan døde han?

  Joseph-Ignace Guillotin (født 28. mai 1738 i Saintes i Frankrike, død 26. mars 1814 i Paris) var en fransk lege og politiker. Henrettelsesmaskinen giljotin (guillotin) er oppkalt etter ham.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.