Hva Heter Det Høyeste Fjellet I Afrika?

Det høyeste fjellet er Kilimanjaro i Tanzania, 5895 meter over havet. Lengste elv er Nilen, som har en lengde på 6671 kilometer, og største innsjø er Victoriasjøen i Øst-Afrika med et flateinnhold på 68 800 kvadratkilometer. Navnet Afrika stammer fra romertiden.
Kilimanjaro – Afrikas høyeste fjell.

hva er høyeste fjell i nord?

Norden 1 Galdhøpiggen (2469 m), høyeste fjell i Norge og i Nord-Europa 2 Haltitunturi (1328 m), høyeste fjell i Finland 3 Kebnekaise (2111 m), høyeste fjell i Sverige 4 Møllehøj (170,86 m), høyeste naturlige punkt i Danmark

Hva er Kilimanjaro?

Kilimanjaro, «Den onde ånds fjell», er et fjell i Tanzania, like sør for grensen mot Kenya, 5895 meter over havet (også målt til 5892 meter over havet) og det høyeste fjellet i Afrika.

Hva er det høyeste fjellet i Kenya?

Mount Kenya er Kenyas høyeste fjell og Afrikas høyeste topp etter Kilimanjaro, 5199 moh. Fjellet ligger cirka 100 km nordøst for Nairobi, og like ved ekvator.

Hva heter det høyeste fjellet i Sør Afrika?

Mafadi (afrikaans: Mafadipiek) er et fjell som ligger i fjellkjeden Drakensberg på grensen mellom Sør-Afrika og Lesotho. Med en høyde på 3 450 moh. er Mafadi det høyeste fjellet i Sør-Afrika, men det er lavere enn Thabana Ntlenyana, som med en høyde på 3 482 moh.

Hva heter det nest høyeste fjellet i verden?

K2 (8611 m), Pakistan – verdens nest høyeste fjell, men vanskeligere å bestige enn Mount Everest.

Hvor mange har dødd på Kilimanjaro?

Årlig dør om lag ti personer i forbindelse med turen opp til Afrikas høyeste fjell, hovedsakelig på grunn av høydesyke.

Hvor mye koster det å gå Kilimanjaro?

Det er relativt dyrt å bestige Kilimanjaro. En organisert tur koster mellom 15.000,- og 30.000,- eksklusiv flyreise. Prisen varierer i forhold til standard på hotell før og etter fjellturen, antall dager på fjellet og gruppens størrelse.

See also:  Hva Slags Fettsyrer Er Det Vanligvis I Kjøtt?

Hvilke folkegrupper lever i Kenya?

Størst av disse gruppene er kikuyu, luhya og akamba, som har jordbruk som tradisjonell hovednæring. De kusjittisktalende boran og somali og de nilotisktalende masai driver kvegavl. Andre store nilotisktalende grupper er luo og kalenjin. Ved kysten bor blant annet arabere (overveiende i Mombasa) og swahilier.

Hva heter den lengste elven i Kenya?

Tana er den lengste elven i Kenya med sine 1000 kilometer, hvorav om lag 700 kilometer går gjennom halvtørre områder.

Hva heter den største innsjøen i Afrika?

Victoriasjøen er Afrikas største innsjø, Nilens største kildesjø og Jordens nest største ferskvannssjø med et areal på 68 800 kvadratkilometer.

Hva er det høyeste fjellet i Antarktis?

Vinson Massif er det høyeste fjellet i Antarktis, med en topp på 4892 meter over havet. Det ligger ligger i Ellsworth Mountains, sørvest for Ronne Ice Shelf, på cirka 78° 35ʹ sørlig breddegrad og 85° 25ʹ vestlig lengdegrad.

Hva er det høyeste fjellet i Sør Amerika?

Aconcagua er Sør-Amerika og Amerikas høyeste fjell. Av Albert Backer. I Sør-Amerika er det flere topper over 6000 m, med den høyeste, Aconcagua, i Andesfjellene like øst for grensen mellom Argentina og Chile. Dette rager 6962 moh.

Hva er det høyeste fjellet i USA?

Denali, tidligere Mount McKinley, er et fjell i delstaten Alaska i USA. Fjellet ligger i fjellkjeden Alaska Range, cirka 210 kilometer nord-nordvest for Anchorage, og er det høyeste fjellet i Nord-Amerika – 6194 meter over havet.

Hva heter den høyeste fjelltoppen i Norge?

Over 2400 meter

Nr. Navn Høyde (moh.)
1 Galdhøpiggen 2 469
2 Glittertinden 2 452
3 Store Skagastølstind 2 405

Hvor gammel er Andesfjellene?

Forskerne er ikke helt sikre på akkurat når folk begynte å bosette seg på høylandet i Andesfjellene. Om det var så tidlig som 12 000 år siden, like etter at Sør-Amerika ble befolket, eller om det var for rundt 9000 år siden.

See also:  Hva Er Sterke Og Svake Verb?

Hva heter det høyeste fjellet i Argentina?

Aconcagua er Amerikas høyeste fjell, 6962 meter over havet (tidligere målt til 6959 meter over havet). Det er også verdens høyeste fjell utenom Asia. Fjellet ligger i provinsen Mendoza, nær grensen til Chile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.