Hva Skal Man Vaske Treningstøy På?

– Ved vask av treningstøy anbefales det å følge vaskeanvisningen på plagget, og ikke vaske det over 40 grader. Unngå maksimal sentrifugering og bruk av tørketrommel, er rådet fra Heidi Hoff i Stormberg, et råd som støttes av de fleste treningstøyprodusentene vi i DinSide har vært i kontakt med.

Hva kan treningstøy vaskes med?

Hvis treningstøyet ditt inneholder ull, må du bruke spesialvaskemiddel for ull, for eksempel Milo, for å beholde de gode egenskapene i tekstilene. Dette gjelder selv om tekstilet ikke er 100 prosent ull. Bruk et vaskemiddel som er spesielt utviklet til vask av ull.

Hvordan skal man vaske treningstøy?

Ved vask av treningstøy og badetøy anbefales det å følge vaskeanvisningen på plagget, og ikke vaske det over 40 grader. Bruk ikke vaskepulver eller skyllemiddel. Dette blir ofte ikke vasket ut av plagget, noe som vil slite på plagget, samt at stretcheffekten i plagget blir svakere ved bruk av skyllemiddel.

Hvor ofte vaske treningstights?

Så lenge det ikke lukter vondt

Hun påpeker at hvis du har løpt og blitt svett i syntetiske klær, bør det trolig vaskes med én gang fordi dette stoffet utvikler fort vond lukt. Har du derimot løpt i ull vil det mest sannsynlig ikke være nødvendig.

Hvilke grader skal treningsklær vaskes på?

For å unngå sur lukt fra treningstøy må du vaske treningsklærne på minst 60 grader. Det holder ikke med vanlig 40 graders vask. Ikke bruk tøymykner! Om du vasker det på vanlig 60 graders vask sammen med undertøy og håndklær vil det ikke komme vond lukt.

Hvordan vaske treningstights?

Bruk et mildt vaskemiddel uten blekemiddel og et vaskeprogram for ull/silke/treningstøy. Ikke bruk tøymykner – dette ødelegger stoffets tekniske egenskaper. Heng tightsen til tørk etter vask – aldri bruk tørketrommelen!

See also:  Hva Hjelper Mot Soppinfeksjon I Underlivet?

Hvorfor bruke treningstøy?

Riktige og behagelige treningsklær er spesielt viktig når du driver kondisjonskrevende aktiviteter, hvor du får høy puls og svetter mye. Det kan for eksempel være sykling, løping, langrenn, roing og stavgang. Når du trener styrke, yoga eller for eksempel pilates, trenger ikke klærne å sitte like stramt.

Hva er syntetisk vask?

På dette programmet kan du vaske syntetiske klær, selvfølgelig, men også strykefrie skjorter og bluser. Syntetisk-programmet betyr ofte at plaggene ikke sentrifugeres ved full hastighet, slik at de ikke krøller seg så lett.

Hvordan bli kvitt lukt i treningstøy?

Mange tipser om å bruke litt eddik som skyllemiddel for å fjerne den sure lukta fra klærne. Personlig trener Kaja Borg bruker også eddik for å fjerne vondt lukt fra treningstøyet. Legg klær som lukter vondt i vann med eddik over natta, og vask plagget i vaskemaskin med vanlig vaskemiddel etterpå, er rådet hennes.

Kan treningstøy vaskes på 60 grader?

– Tettsittende plagg, og spesielt undertøy og treningstøy, bør opp i 60 grader for hygienisk vask. Det som kan gjøre dette problematisk, er at en del tøy er merket med lavere temperatur. Noe vil tåle 60 grader, annet vil ikke tåle det.

Hvor ofte bør man vaske klær?

Treningstøy: Vaskes etter hver gang de har blitt brukt. Hvitt tøy og silke: Vaskes etter hver gang de har blitt brukt. Dresskjorter: Vaskes etter å ha blitt brukt 1-2 ganger. Bluser: Vaskes etter å ha blitt brukt 1-2 ganger.

Skal man bruke tøymykner på treningstøy?

Vi starter med noen gode huskeregler:

Vask treningstøy så fort som mulig etter bruk for å unngå vond og sur lukt. Bruk riktig vaskemiddel som tar vare på materialene. Unngå bruk av tøymykner/skyllemiddel når du vasker treningstøy som har pustende, vannavstøtende eller teknisk membranmateriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.