Hva Skjer Om Man Har Tampong Lenge?

– Det øker risikoen for en alvorlig bakterieinfeksjon med stafylokokk- eller streptokokkbakterier Tilstanden kalles toksisk sjokksyndrom (TSS), og kan i verste fall være dødelig. Tamponger som har vært inne for lenge kan skape grobunn for sykdomsfremkallende bakterier som kan bevege seg over i blodbanen, forteller han.

Hvor lenge kan tampong være i?

Skift tampongen rundt hver fjerde time. Ikke bruk en tampong lenger enn åtte timer. Sett inn en ny tampong før du legger deg til å sove.

Er det farlig å ha tampong i 12 timer?

– Kvinner må ikke bruke en tampong i mer enn 8 timer om gangen før den skiftes ut. Dersom man ikke bytter på mer enn 12 timer så inviterer man til problemer, sier han.

Er det farlig å ha i en tampong i 24 timer?

Du bør imidlertid ikke ha i en tampong i mer enn åtte timer. Har du glemt å ta ut den siste tampongen etter mensen, går det som regel helt fint. Men, glemmer du å ta den ut etter en lengre periode (dager, uker), kan det faktisk gjøre deg ordentlig syk. Og får du den ikke ut selv, må du derfor dra til legen.

Er det farlig å gå med tampong for lenge?

Overlegen understreker at det ikke er farlig å bruke tampong, bare man ikke har den i for lenge. Følger man tre enkle regler blir man ikke dårlig, ifølge Kittang. Bytt tampong ofte. Ha den maks inne i fem timer, helst litt kortere.

Er det farlig å ha i en tampong i 10 timer?

15 prosent sover med tampong hver natt

See also:  Hvordan Poste Flere Bilder På Instagram?

– Man pleier å anbefale at kvinner sover med bind fremfor tamponger. Dette skyldes at tamponger gjerne skal skiftes hver sjette til åttende time, så hvis du en dag sover lenger enn det, for eksempel i 10-12 timer, så blir tampongen værende i for lenge, sier Lindegaard til MX.

Hva er Tampongsyke?

Hva er tampongsyke(TSS)? Tampongsyken, også kalt toksisk sjokksyndrom, er kjent som en alvorlig bakterieinfeksjon forårsaket av å ha en tampong for lenge i skjeden. Heldigvis er det ikke lenger like hyppige tilfeller av dette, men det er viktig at vi fortsetter å være bevisst på riktig tampongbruk.

Hvordan vite om man har TSS?

Tidlige tegn på toksisk sjokksyndrom er plutselig høy feber, utslett, oppkast, diaré, sår hals, muskelsmerter og hodepine. I den aller første fasen oppstår ofte et diffust rødt utslett i huden, rødhet i øynene, ev. rødhet og betennelse i slimhinner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.