Hvor Finner Jeg Eori-Nummer?

Wilt u weten of een EORI-nummer ook echt bestaat? Doe dan een EORI-nummer check. Ga naar de EU-databank en tik het nummer in. De EORI-check laat vervolgens zien of het nummer geldig is.

Hoe weet ik wat mijn EORI nummer is?

Een EORI-nummer (Economic Operator Registration and Identification) is een identificatienummer dat je gebruikt om zaken te kunnen doen met de Nederlandse of Belgische Douane. Zie dit nummer als een soort van DigiD bij de Douane. Je gebruikt dit nummer voor elke uitvoeraangifte die je doet.

Is het EORI nummer gelijk aan het BTW nummer?

Het bestaat uit een landcode en een uniek nummer en is geregistreerd in de EORI-databank voor alle douaneautoriteiten bij de uitwisseling van douane-informatie. In Nederland is het EORI-nummer bijvoorbeeld de landcode NL, gevolgd door het BTW-nummer.

Hoe kom ik achter mijn EORI nummer Belgie?

Alle EORI-nummers kunnen worden gecontroleerd in de online EORI-gegevensbank (externe link). Een marktdeelnemer die zijn statutaire zetel of hoofdbestuur in België heeft, kan de status van zijn EORI-nummer gemakkelijk controleren. Voorbeeld: het KBO-nummer van de Federale Overheidsdienst Financiën is 0308.357.159.

Is EORI nummer verplicht?

U bent verplicht het EORI-nummer bij alle douanehandelingen te (laten) gebruiken als identificatienummer in de gegevensuitwisseling met de Nederlandse Douane.

Hoe lang duurt het aanvragen van een EORI nummer?

Het EORI-nummer wordt binnen 3 werkdagen na aanvraag afgegeven. De toekenningsbrief wordt binnen een week verzonden. Wil de klant in de tussentijd het EORI-nummer controleren, dan kan dat via deze site.

Hoe een EORI nummer aanvragen?

EORI-nummer aanvragen via Liantis ondernemingsloket

See also:  Hvorfor Står Flamingo På Ett Ben?

Dit kan snel en eenvoudig via het online ondernemingsloket van Liantis. Een EORI-nummer aanvragen via Liantis kost slechts 37 euro (excl. btw). Nadat je het online formulier hebt ingevuld, vervolledigen wij je aanvraag.

Wat als je geen EORI nummer hebt?

Is een EORI-nummer verplicht? Ja. Bij het importeren en exporteren buiten de EU is een EORI-nummer verplicht. Als je geen geldige EORI hebt, kun je boetes krijgen, of vertragingen oplopen bij je verzending.

Waarom EORI nummer nodig?

Dat is een identificatienummer. U hebt het nodig als u zaken doet over de grens, en dan met de Douane te maken krijgt. Bijvoorbeeld als u aangifte moet doen. Het EORI-nummer zorgt ervoor dat gegevens sneller worden uitgewisseld in de EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.