Hvor Mange Feriedager Kan Overføres Til Neste År?

Hvor mange feriedager kan overføres? Du kan avtale at inntil 12 virkedager ferie skal overføres til neste år. Det som ofte oppleves som forvirrende, er at ferieloven teller med lørdag som virkedag. Det betyr at en arbeidsuke etter ferieloven består av seks virkedager selv om lørdag for de fleste ikke regnes som arbeidsdag.

hvordan overføres feriedager?

Automatisk overføring av feriedager Dersom arbeidstaker ikke har avviklet ferie i løpet av ferieåret på grunn av sykdom eller foreldrepermisjon, skal alle ferielovens feriedager som er til gode ved ferieårets slutt overføres til neste år. Eksempel: Turid ble syk i juli. Hun ble 100 % sykmeldt resten av året.

hvordan inngå avtale om feriedager?

En smidigere løsning er å inngå avtale om overføring av feriedager. Dersom begge parter er enige om det, kan man nemlig inngå skriftlig avtale om overføring av inntil 12 virkedager (2 uker) til neste år.

hvor mange feriedager kan du overføre?

Så mange feriedager kan du overføre Ved å inngå en avtale med arbeidsgiver, fortrinnsvis skriftlig, kan man overføre inntil tolv feriedager til neste år.

hvordan overføre feriepenger til neste ferieår?

Og da skal alle tilgodedager automatisk overføres til neste ferieår. Schärer understreket også at ferien må tas ut i feriedager, ikke penger. – Det er ikke lov å få utbetalt feriepenger for ferie som ikke er avviklet eller overført til påfølgende ferieår.

Leave a Reply

Your email address will not be published.