Hvor Mange Grader Er Det På Jupiter?

Med en gjennomsnittstemperatur på minus 234 grader Fahrenheit (minus 145 grader Celsius), er Jupiter kjølig selv i sitt varmeste vær. I motsetning til Jorden, hvis temperatur varierer når man beveger seg nærmere eller lenger fra ekvator, avhenger Jupiters temperatur mer av høyden over overflaten.

hva er Jupiters masse?

Tilnærmet størrelsesammenligning mellom jorden og Jupiter, inkludert den store røde flekken. Jupiters masse er to og en halv ganger massen til alle de andre planetene i solsystemet til sammen. Diameteren er elleve ganger større enn jordens. Volumet tilsvarer om lag 1 321 jordkloder, men massen er bare 318 ganger større.

hvor lang tid har jupiter i solsystemet?

Jupiter bruker 11,86 år på å fullføre et baneomløp rundt Sola. Den gjennomsnittlige avstanden fra Sola er 778 millioner kilometer, som er 5,2 ganger Jordas avstand. Planeten roterer rundt sin egen akse i løpet av knapt ti timer, som betyr at Jupiter har det korteste døgnet blant planetene i solsystemet.

hva er kjernen av jupiter?

Vi tror at Jupiter hovedsakelig er bygd opp av hydrogen og helium, slik som Sola, med tilskudd av ammoniakk og metan. Det er mulig at Jupiter har en kjerne av tyngre grunnstoffer, som jern, og kjernen er i så fall flytende. Nær planetens kjerne er temperaturen beregnet til 30 000 °C og trykket til 40 millioner atmosfærer.

hva er Jupiters avstand fra Solen?

Fakta om Jupiter Fakta Sorter Sorter Astronomisk tegn ♃ Gjennomsnittlig avstand fra Solen 778,3 millioner kilometer Banens eksentrisitet 0,048 Banens ekliptikkhelning 1,30° 8 more rows

Leave a Reply

Your email address will not be published.