Hvor Mange Har Flyktet Fra Syria?

Over to millioner mennesker har flyktet fra det borgerkrigsherjede Syria, ifølge FN. I tillegg kommer internt fordrevne, slik at tallet på flyktninger totalt er oppe i over seks millioner, melder nyhetsbyrået AFP. Det er mange syrere blant flyktningene som forsøker å ta seg inn i Europa.

hva er flyktninger fra syria?

Flyktninger fra Syria er den nye store gruppen av overføringsflyktninger til Norge. Disse kommer i tillegg til syrere som kommer til Norge som asylsøkere eller familiegjenforente. Ved inngangen til 2017 var 19 900 syrere bosatt i Norge, mot 9 100 året før (Statistisk sentralbyrå 2017a).

hva er Amnestys kampanje for flyktninger fra Syria?

I 2015 startet vi også en internasjonal kampanje for flyktninger fra Syria. I Norge sendte vi om lag 50.000 underskrifter til statsministerens kontor for å kreve at regjeringen tar mer ansvar i flyktningkrisen. Amnesty har også aksjonert for en rekke enkeltsaker.

hva er konsekvensene av krigen i Syria?

Krigen i Syria har drevet nær halve befolkningen på flukt. Amnesty arbeider for at de som trenger beskyttelse, skal få det. Syrisk alenemor på flukt med alvorlig syk sønn. – YouTube Syrisk alenemor på flukt med alvorlig syk sønn. If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

Leave a Reply

Your email address will not be published.