Hvor Mange Ord Har Samene For Snø?

Samene har mere enn 1000 ord som beskriver rein og reindrift, og mer enn 300 ord som beskriver snøen detaljert. Mikkel Rasmus Logje kjenner til en brøkdel av de samiske ordene som brukes om snø. Men samiske ungdom kan bare en brøkdel av ordene, forteller student Mikkel Rasmus Logje: – Det er vanskelig å si hvor mange ord jeg kan, kanskje 20-30.

hva har inuittene for ord for snø?

Inuittene lever med snø rundt seg hele tiden, så det virker rimelig at de har mange ord for snø. Men er det sant? Utallige bøker og TV-programmer påstår at inuittene har mellom 23 og 200 forskjellige ord for snø.

hva er over 300 ord for snø?

Bruker over 300 ord for snø 1 318 ord. I Kautokeino brukes minst 318 begrep om snø i reindriftssammenheg, som inneholder snøfaktorer som påvirker 2 Mange karakteristikker. Enkelte snøbegrep inneholder mange karakteristikker samtidig, for eksempel informasjon om 3 Doktor i snø. 4 Meteorologi. Fem ulike vintersiidaer, grupper av reindriftsutøvere, deltok og fulgte de daglige More

hva er forskjellen mellom inuitter og snø?

Utallige bøker og TV-programmer påstår at inuittene har mellom 23 og 200 forskjellige ord for snø. Men det er rett og slett bare juks – eller snarere en misforståelse som senere ble brakt videre av ukritiske journalister, amatørforskere og skjønnlitterære forfattere som gang på gang har overdrevet inuittenes påståtte ordforråd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.