Hvor Mye Fett Er Det I Egg?

Ett stort kyllingegg inneholder 72 kalorier. Fettinnholdet i et egg er 4,75 gram, med 1,55 gram av disse mettede. Egg inneholder bare en spormengde karbohydrater, men inneholder proteiner med 6,28 gram per porsjon. Eggehviten inneholder 3,47 gram av dette proteinet.

hvor mange kalorier i et egg?

Størrelsen på egg i handelen ligger mellom 45 gram og 80 gram. Det betyr at antall kalorier i et egg ligger mellom 61 og 113 kalorier. Er du nøye med kaloritellingen er det med andre ord stor forskjell i antall kalorier pr. egg.

hva er protein fra egg?

Protein fra egg inneholder alle de essensielle aminosyrene som kroppen vår trenger. Derfor sier vi at egg inneholder protein med svært god kvalitet. Plommen har et høyere energi- og næringsinnhold enn hviten, men det ikke alle vet, er at det også er protein i plommen, faktisk mer enn i hviten. Trøtt, slapp og sliten?

er egg en viktig næringskilde i matlaging?

I tillegg til å ha egenskaper som gjør egg til en viktig ingrediens i matlaging, er egg en av de mest næringsrike matvarene vi har. Noen holder seg unna egg i frykt for å få for høyt kolesterol, men med mindre du allerede har svært høyt kolesterol, kan du trygt spise egg daglig.

hva er næringsstoffene i egg?

Greit å vite om egg 1 Rik på næringsstoffer. Egg er en fin kilde til protein, og inneholder i tillegg vitamin A, B, D, E og K. 2 Protein i både plomme og hvite. Protein fra egg inneholder alle de essensielle aminosyrene som kroppen vår trenger. 3 Kolesterolet er frikjent. Høyt kolesterol i blodet, øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. 4 Egg for vekten. 5 Trylleegg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.