Hvordan Få Basilikum Til Å Leve?

Det du heller burde gjøre er å vanne fra bunnen av, slik at planten får trekke vannet opp gjennom røttene. Husk også på å vanne nok, da basilikum ikke liker å tørke. Men, selv om det beste for basilikumplanten er at jorda holdes lettere fuktig, er det minst like viktig å ikke overvanne.

Hvordan få basilikum til å vare?

Basilikum liker å ha det lyst, men bør ikke stå i sterk sol hele dagen. Vann regelmessig (løft på potta og kjenn om den virker lett, hell 1-1,5 cm med vann i potteskjuleren). Vann sporenstreks hvis bladene blir slappe. To uker etter ompotting er det en god ide å gjødsle planten.

Hvordan ivareta basilikum?

1) Vann ofte, men pass på så du ikke drukner planten.

  1. Vann ofte, men pass på så du ikke drukner planten.
  2. Lys er essensielt.
  3. Forskjellige urter trenger forskjellig stell.
  4. Planter med store blader trenger mer vann enn planter med små blader.
  5. Basilikumen liker ikke trekk så hold den unna vinduskarmen.

Hvordan ta vare på basilikum fra butikken?

Ta basilikum ut av kjøpepotta og sett den i en større potte med litt ekstra blomsterjord. Med ekstra plass får røttene bedre vekstvilkår og bedre muligheter til å ‘lagre’ vann.

Hvordan lykkes med basilikum?

Basilikum trenger ikke mye næring, gjødsler du for hardt mister den faktisk noe smak. Den må stå lyst og varmt. Den kan bli solsvidd i direkte sol, og er derfor fin i samplantinger der den får litt skygge i løpet av dagen, eller i et østvendt vindu om sommeren. Vannes når potta er blitt litt tørr, gjerne på skålen.

See also:  Hvor Stor Er Lyshastigheten I Lufttomt Rom?

Hvordan oppbevare fersk basilikum?

Oppbevaring i kjøleskap

Vann basilikumen før du setter den i kjøleskapet, men kun litt og sørg for at den ikke blir stående med vann i skålen. Den trenger ikke så mye vann når den står kaldt. Når du kommer hjem, lar du posen stå på en liten stund etter at du har tatt den ut av kjøleskapet.

Hvordan fryse basilikum?

Slik gjør du det

  1. Hakk opp urtene, og ha dem i en isbitform.
  2. Hell over olivenolje.
  3. Frys natten over.
  4. Ta de opp akkurat når det passer.

Hvordan klippe ned basilikum?

Basilikum, som andre urter, vil gjerne trimmes/spises av jevnlig. Da stimulerer du samtidig til vekst av nye skudd. Klipp av noen toppskudd på unge friske stilker, rett over et bladpar. Det må være igjen blad på stilken du klipper av for at den skal gi nye skudd.

Hvor mange frø basilikum?

Plantepodden

antall frø 100
såes ute Nei
spiretid (dager)
optimalt spiretemperatur 18-25
cm mellom plantene 20

Hvordan tørke fersk basilikum?

Ta noen få stilker med krydderurter og bind dem sammen med hyssing. Det er viktig å ikke binde sammen for mange på en gang, da vil ikke bladene få tilstrekkelig med luft. Heng opp krydderurtene med stilken opp på et tørt sted. Anbefalt temperatur er mellom 18 og 21 grader.

Kan basilikum være flerårig?

Imidlertid er basilikum flerårig og kan derfor vare i flere år innendørs bare den får godt nok med lys og varme. Basilikum kan vokse svært fort og vokser mye bedre om den blir trimmet. Ved dyrking ute må du være oppmerksom på at basilikum er en lunefull plante.

See also:  Hvordan Ser En Moden Mango Ut?

Kan basilikum plantes ute?

Den vanlige grønne basilikum (Ocimum basilikum) vokser veldig dårlig utendørs hvis det er en kjølig norsk sommer. Hvis sommeren er dårlig, bør du gro basilikum enten i en potte i vinduskarmen eller i et drivhus. Hvis sommeren derimot er varm, vokser den grønne basilikumen godt utenfor.

Hvor mange basilikum i en potte?

Så basilikum

Klargjør et såbrett eller små potter med såjord. Legg to-tre frø i hver potte 1cm under jorden og trykk lett på jorden på toppen for å komprimere litt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.