Hvorfor Feirer Vi Julaften 24 Desember?

Som de fleste vet, feires opprinnelig julen for å feire fødselen av Jesus, som de kristne mener er Guds sønn. Her i Europa feirer vi julaften den 24. desember, mens i USA så er det hovedsakelig 25. desember som feires. Det er da pakkene åpnes, og kalkunen serveres.

hvorfor feirer vi jul?

Hvorfor feirer vi jul? Jul var opprinnelig ingen kristen høytid. Ordet «Jul» var et felles nordisk navn for den store hedenske festen som i førkristen tid ble feiret ved vintersolverv. Og i Norden bruker vi fortsatt det gamle hedenske navnet på denne solvervsfesten, selv etter at det har blitt en kristen høytid vi feirer.

hva er julaften?

Av Opphavsperson ukjent /Nasjonalbiblioteket. Julaften, 24. desember, også kalt julekvelden. Kvelden før juledag, som er minnedag for Jesu fødsel og en av våre største høytidsdager. I Norge var julaften lenge den dagen det ble vasket, ryddet og pyntet til selve julehøytiden, slik det er i mange land fremdeles.

hva er familiens middag julaften?

Familiens middag julaften er en skikk som binder nordmenn sammen i høytiden. Julegudstjeneste, julegaver, julenisse og pynt kan variere med tro og generasjon, men over hele landet samles folk til bords julaften. Hver familie fører matskikkene videre fra generasjon til generasjon.

hva er eldste tradisjoner i forbindelse med julaften?

De eldste tradisjonene i forbindelse med julaften er verken knyttet til pakker, julenissen eller juletreet, men til mattradisjoner med røtter tilbake til norrøn tid. Mat er fremdeles viktig i julen, og spesielt gjelder dette julemiddagen på julaften.

Leave a Reply

Your email address will not be published.