Hvorfor Har Jeg Vondt I Brystet?

Sjeldne årsaker til vondt i brystet: Benkreft eller annen kreft. Galleblæresykdom. Infeksjon (ofte med høy CRP og feber) Influensa (kan gi smerter i nesten hele kroppen inkludert brystet) Kreftspredning (metastase) Miltruptur. Ryggmargsinfeksjon. Ryggmargskreft.

Kan man have smerter i brystet?

Smerter i brystet kan også være tegn på iltmangel til hjertet, som typisk udløses i forbindelse med fysisk aktivitet og aftager igen, hvis man sætter tempoet ned eller stopper helt.

Hvad skyldes smerter i brystet?

Smerter i brystet kan skyldes alvorlige, livstruende sygdomme, men også mere godartede sygdomme kan gøre ondt i brystet. Af mere alvorlige, livstruende sygdomme kan nævnes: sygdomme i hjertet. sygdomme i lungerne. En hyppig alvorlig årsag til smerter i brystet er sygdomme i hjertet. Det kan være en blodprop i hjertet eller hjertekrampe.

Kan man have smerter bag brystbenet?

Det er typisk for symptomerne, at man får smerter bag brystbenet. Smerten kommer først og fremmest i forbindelse med anstrengelser og forsvinder efter sekunder/få minutters hvile. Ustabil angina pectoriser angina pectoris, som optræder ved stadig mindre anstrengelser, eventuelt selvom man er i hvile. Hjerteinfarkt.

Kan der stråle om i brystkassen?

Sygdomme i ryggen kan stråle om i brystkassen. Ikke sjældent er det kun i brystkassen smerterne er placeret – selv om det er ryggen, det er galt med. Smerterne beskrives som et stik med en kniv ind i brystet og de forværres ved dyb vejrtrækning – omtrent som når man har et “sidestik”. Klik her for at læse om hvordan du vurderer den syge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.