Hvorfor Vil Hunden Sove I Sengen?

Hvorfor sover hunder på sengen Hunder elsker varme, trygghet. Hvis hunden bor hos sine slektninger, vil alle sammen samle seg i en flokk og sove sammen. Naturlige instinkter lar dyrene føle seg komfortable, hunden søker beskyttelse på denne måten.

Kan din hund sove i sengen?

Din hund har brug for, at du træffer en beslutning, om den må sove i sengen. Lader du af og til hunden sove i sengen, kan den ikke forstå det, når den ikke må. Derfor skal du tage en beslutning og holde fast ved den. Nøglen ligger i at vænne hunden til et fast sovested.

Kan hunden rumster i sengen?

Hunden er derfor vågen flere gange i løbet om natten. Når hunden rumsterer i sengen, kan det forringe din søvn, især hvis du sover let. Modargumenter lyder dog, at hundens tilstedeværelse i sengen skaber gensidig tryghed, og det kan resultere i en bedre søvn! Det er hyggeligt, men også lidt udelikat at have hund i sengen.

Kan du vænne hunden til et fast sovested?

Nøglen ligger i at vænne hunden til et fast sovested. Langt de fleste hunde vil trives godt, uanset om de sover i din seng eller i deres egen kurv. Har du allerede hund i sengen, men ønsker at få den til at sove i sin egen kurv, kan du gradvist vænne den til, at ligge der.

Kan hundens nærvær lindre angst?

Når du sover sammen med din hund, kan det lindre stress og angst, fordi hundens nærvær aktiverer oxytocin hormonet. Denne kemiske reaktion er med til at sænke blodtrykket. Mange kan derfor have glæde af, at hunden sover i sengen. Sover hunden i sengen, risikere du dog at få mere end bare blød pels med under dynen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.