Oddsguide

Vi norske spillere foretrekker enkel odds, men det er mange interessante markeder som kan gi både flere og større gevinster. Det tar litt tid å sette seg inn i de forskjellige mulighetene som finnes, men med vår oddsguide får du raskt oversikten.

Oddsguide

Det finnes veldig mange oddsmarkeder og det kan være komplisert å forstå hva de forskjellige typene faktisk innebærer. Men, som du snart kommer til å lære av vår oddsguide vil du se at det kan lønne seg å ha litt kunnskap om de forskjellige. Du kan nemlig bruke ulike oddsmarkeder til å øke vinnersjansen eller få høyere odds. Det er riktignok ikke alle oddsmarkeder som tilbys på alle bettingsider, men i vår oddsguide vil vi fortelle deg hvor du kan finne disse markedene.

Fulltids og omgangsbet

Det er spesielt fulltidsspill som har flest spillere, men i det siste har også spill på omganger blitt mer vanlig. Om det skyldes at det har blitt mer populært med live odds eller noe annet vet vi ikke, men det er ingen tvil om at spill på omganger kan være en god kombinasjon sammen med live fotballstreaming. Uansett, fulltidsbet blir avgjort når kampen avsluttes, uten ekstratid, mens omgangsbet blir avgjort etter enten 1.- eller 2. omgang.

Kamp

Kampbet er det klassiske oddsspillet, og det er dette som blir mest spilt. Alternativene er hjemmeseier, uavgjort eller borteseier etter fulltid uten ekstraomganger.

Pause

Et pausespill på oddsen skiller seg ikke mye fra fulltidsspill. Her er det resultatet ved pause som avgjør spillet. Det er mulig å spille på hjemmeledelse, uavgjort eller borteledelse ved pause.

Pause/fulltid

Spill på pause/fulltid er en kombinasjon av kampbet og pausespill. Dette fører til at oddsen er høyere. Det er fordi du må ha riktig lag som leder ved pause, eller ha tippet uavgjort, og ha tippet riktig lag som vinner (evt uavgjort) etter kampen er ferdigspilt.

Dobbelsjanse

Dobbelsjanse kjenner du igjen som en halvgardering. Normalt er dette et spill som gjelder for resultatet etter ferdigspilt kamp. Alternativene er hjemme/uavgjort, uavgjort/borte, eller hjemme/borte. Siden dette er en halvgardering er dette spillet mye brukt sammen med oddssystemer. Oddsen er lavere på grunn av halvgarderingen.

Draw no bet

Draw no bet er ikke veldig ulikt dobbelsjanse, men du vil ikke få gevinst dersom det blir uavgjort etter fulltid. Ender kampen uavgjort vil du derimot få igjen innsatsen. Gevinsten er din dersom du har tippet riktig på hjemme- eller borteseier.

Begge lag scorer

Beggelag scorer er et ganske enkelt spill på oddsen. Alternativet er ja eller nei. Enten scorer begge lagene, eller så scorer kun et av lagene.

Uavgjort og begge lag scorer

Dette er et oddsspill som gir deg høyere odds enn dersom du spiller på begge lag scorer. Her må nemlig kampen også ende uavgjort ved fulltid for at du skal vinne dersom du har satset på ja. Har du spilt på nei vil du vinne gitt at kampen ikke ender uavgjort eller et begge lag ikke scorer.

Hjemme eller bortelag vinner og begge lag scorer

Dette er et spill som gir høy odds siden du må tippe riktig på hvilket lag som vinner kampen, i tillegg til at begge lag scorer.

Mål i begge omganger

Scoringer i begge omganger er et ganske enkelt oddsspill. Her gjelder det å tippe riktig om det blir scoret mål i både 1. og 2. omgang av kampen. Hvilket lag som scorer betyr ikke noe, så lenge det blir mål.

Totalt antall mål

Totalt antall mål er et spill hvor du har 0,5 intervaller med mål du kan satse på at det enten blir mer eller mindre enn. Dersom du for eksempel satser på at det blir mer enn 2,5 mål, må det scores 3 eller flere mål. Hvilke lag som scorer betyr ikke noe for om du vinner eller ikke.

Totalt antall mål for hjemme eller bortelag

Dette er et spill som er likt som totalt antall mål. Men, her spiller du kun på den målene som enten hjemmelaget eller bortelaget scorer i løpet av kampen.

Riktig resultat

Riktig resultat er et oddsspill som gir deg høyere odds enn dersom du spiller på en av totalt antall mål-spillene. Det er fordi det selvsagt er vanskeligere å tippe riktig hvor mange mål som blir scoret av hvert av lagene. Ved å lage et systemspill på oddsen kan du likevel få gode vinnersjanser.

Castbetting

Castbetting er fortsatt veldig uvanlig blant norske spillere. Det er litt synd, for dette er en form for odds hvor du kan vinne store gevinster. Et Castbet er nemlig et sammensatt spill, noe som sikrer at oddsen blir høy. Det kan være vanskelig å finne bookmakere som tilbyr Castbetting, men spillsider med godt utvalg som for eksempel Unibet tilbyr dette. Det finnes i utgangspunktet 3 forskjellige Castbets. Det er Wincast, Timecast og Scorecast.

Wincast

Wincast bet er et kombinasjonsbet hvor du må tippe riktig på hvilken spiller som scorer det første målet i kampen, i tillegg til hvilket lag som vinner kampen etter fulltid.

Scorecast

I Scorecast bet gjelder det også å tippe riktig på hvilken spiller det er som scorer kampens første mål. Men, her må du i tillegg tippe riktig hva stillingen er når kampen er ferdigspilt.

Timecast

Med Timecast bets kan du ofte oppnå veldig høy odds. Her gjelder det nemlig å tippe riktig på hvilken spiller det er som setter kampens første mål, og når dette målet blir scoret.

Handicapbets

Handicapbet har den fordelen at de kan gi deg større vinnersjanse eller høyere odds og større gevinster. Dette er en form for odds som ikke er veldig vanlig for norske spillere å satse på, men det burde det være. I usikre kamper kan du nemlig bruke handicapbets til å gi den knepne favoritten din et forsprang og økt vinnersjanse, eller du kan bruke handicapbets til å gi den underlegne motstanderen et forsprang og få langt høyere odds.

3-veis handicap

Dette er den vanligste formen for handicapodds. Her vil et lag ha en ledelse på for eksempel 1 – 0 ved kampstart. Dette er et spill som du kan bruke til å øke vinnersjansen eller til å øke oddsen ved å gi laget du ikke satser på ledelsen.

Asian handicap

Asian handicap bets er ikke veldig ulike 3-veis handicap bets. Du kan også bruke Asian handicap bets til å øke vinnersjansen eller til å øke oddsen slik at du kan vinne mer med en høy odds.

Hel, halv og kvartdesimaler

En oddsguide kommer godt med når du skal lære deg om Asian handicap bets, for det finnes nemlig 2 ulike typer, i tillegg til 1 bet som er en mellomting.

Asian handicap med heldesimaler er det mest vanlige spillet, og her kan du velge om et lag skal ha for eksempel en ledelse på +1 eller ligge under med -1 ved kampstart. For å vinne må et lag som ligger under med -1 score to mål mer enn motstanderen for at du skal vinne på ditt bet. Dersom det blir uavgjort etter at handicap er trukket fra eller lagt til vil du få innsatsen tilbake.

Asian handicap med halvdesimaler gir et lag en ledelse eller et undertak før kampstart. Siden laget enten ligger under -0,5 eller leder med +0,5 kan kampen selvsagt ikke ende uavgjort, og du har derfor ikke mulighet til å få igjen innsats dersom du ikke vinner.

Asian handicap med kvartdesimaler er en mellomting av asian handicap med heldesimaler og asian handicap med halvdesimaler. Det gjør at dersom du ikke vinner, vil du fortsatt ha sjansen til å få tilbake innsats dersom ditt spill med heldesimal ender uavgjort.