Hva Er Forskjell På Skalljakke Og Softshelljakke?

– Den største forskjellen mellom en skalljakke og en softshell-jakke er at softshell er i to- eller fireveis stretch, som ikke rasler og puster fantastisk bra. En skalljakke har ofte et membran eller en coating som gjør jakken vanntett og vindtett.

Hva menes med skalljakke?

En skalljakke er en jakke som skal fungere som ditt beskyttende skall mot vær og vind. Den er vanntett samtidig som den transporterer fuktighet ut, vi sier gjerne at jakka puster, slik at du blir mindre klam og svett når du er i aktivitet.

Hva er bra med softshell?

Softshelljakke. En softshelljakke er et teknisk plagg som beskytter godt mot vind, og har veldig gode pusteegenskaper. I motsetning til skalljakken er den ikke vanntett – men vannavvisende.

Hva er Meshfor?

Meshfôr er et strikket nettingfôr – som regel laget i polyesterkvalitet.

Hvordan velge skalljakke?

Velg skalljakke basert på ditt bruk

En vinter-skalljakke er ofte litt tykkere og kraftige enn en som er beregnet for sommerbruk. De kraftigste skalljakkene tåler også mye mer belastning fra skulderstropper og pulkdrag enn de lettere jakkene.

Er skalljakke vindtett?

Skalljakke: Kan ha opp til totalt tre lag med stoff og ett membran. Et eksempel på membran er for eksempel Gore-Tex eller Haglöfs egne membran Proof, og det er membranen som sørger for at jakken er vann- og vindtett.

Hvilken skalljakke er best?

Vår testvinner i denne turjakke testen for damer er Grid Armor 3 Layer Shell jacket. Den tekniske skalljakken passer utmerket for nordiske forhold og tilbyr god beskyttelse mot både vind og vann. Muligheten for å tilpasse passform i livet og ermene gjør at den enkelt kan brukes av alle.

See also:  Hvor Lang Tid Tar Det Å Tine Reker?

Er softshell Vindtett?

Softshell er et materiale som er både praktisk, pustende og funksjonelt. Dette er et materiale som er vind- og vannavstøtende. Softshell er en felles betegnelse på yttertøy som ikke har et tettsittende membran som gjør plagg 100% vann- og vindtett.

Hvorfor softshell jakke?

En softshelljakke er et teknisk plagg som beskytter godt mot vind, og har veldig gode pusteegenskaper. I motsetning til skalljakken er den ikke vanntett – men vannavvisende. Det betyr at den tåler lett regn i kortere perioder, men at vannet etter hvert vil trenge gjennom.

Er softshell Vanntett?

Softshell er en fellesbetegnelse for en spesiell type yttertøy som ikke har en tettsittende membran som gjør plagget vind- og vanntett, men som til gjengjeld lar huden puste og dessuten tillater god bevegelighet for kroppen, dette til forskjell fra vanlig regntøy og andre plagg med hardshell.

Hva er en 3 lags jakke?

Jakker med 3-lags kvalitet, vil ha en membran som er laminert på innsiden av ytterstoffet. Innerst mot kroppen vil du ha et lag av mesh, som også er laminert til de to andre lagene, og som beskytter membranen og gir ekstra slitestyrke.

Hva er softshell stoff?

Softshellkvaliteten er produsert av et polyestermateriale som puster, med fleece på baksiden. Kvaliteten beskytter mot kulde og transporterer fuktigheten bort fra kroppen. Kvaliteten har pusteevne på 3000 mm og er vanntett 5000 mm. Kvaliteten er velegnet til yttertøy som jakker, drakter, sportsklær og lignende.

Hva er allværsjakke?

Det er laget for å slippe ut svette og kroppsvarme, og for å beskytte deg mot regnet. Alt dette for å gjøre turopplevelsen så optimal som mulig.

See also:  Hvorfor Varierer Temperaturen Med Høyden Over Havet?

Hva er Hardshell jakke?

Hardshell er enkelt forklart en vanntett skalljakke i non-stretch materiale som fungerer i alle situasjoner når du vil være beskyttet fra vær og vind. Softshell bruker å inneholde stretch og kan være litt smidigere og mykere, men ofte tyngre.

Hvor mange lag skalljakke?

Når skalljakker har en membran kalles de for to-lags, tre-lags eller to-og-et-halvt-lags-jakker, avhengig av hvordan membranen sitter i jakken. I en to-lags-jakke finnes det, i tillegg til en mebran, et løst fôr. Dette fôret beskytter membranen mot slitasje fra innsiden.

Hva er bra vannsøyle på jakke?

En jakke med 5000–8000 mm vannsøyle er god nok hvis du skal være ute en liten stund i regn og snø. Hvis du skal være ute hele dagen eller enda lengre, og dessuten utsette plagget for påkjenninger fra f. eks en ryggsekk, må du komme opp mellom 10 000 og 20 000 i vannsøyle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.