Hva Er Såpespon?

Såpespon brukes til behandle ubehandlet eller tidligere såpevasket treverk. En såpebehandling vil fremheve treets struktur og gjøre bordplaten lys og fin, samtidig at søl på bordplater ikke trekker inn i treverket. Å såpevaske er en tradisjonell behandling og gir en naturlig overflate.

Hvordan behandle ubehandlet eik?

Natursåpe

 1. Bland vann og såpe. Her bruker vi Trip Trap hvit natursåpe, som til såpemetting blandes i varmt vann i forholdet 1 liter såpe til 10 liter vann.
 2. Vask eikeplaten i treets lengderetning med en klut eller en svamp.
 3. Gjenta behandlingen med såpe (trinn 2) to ganger til.

Kan man olje Såpebehandlet eik?

Såpebehandlet eik krever litt mer vedlikehold enn oljet eik, og får lettere flekker, men på den annen side er såpebehandlet eik lettere å behandle. Puss ned bordet med sandpapir – start med grovere papir på flekker og et fint papir til slutt.

Hvordan rense eikemøbler?

Så hvordan skal du egentlig vaske flekken fra eikebordet? Skaar anbefaler å ta Zalo og litt lunkent vann på en klut og bruke den til å vaske vekk sølet. Du vil selv se hvor mye du må skrubbe for å fjerne flekken fra bordet. Du bør imidlertid vri opp kluten godt før du går i gang, og ikke skrubbe mer enn nødvendig.

Hvordan behandle ubehandlet trebord?

Ubehandlet trevirke er spesielt ømfintlig og bør jevnlig rengjøres. Forsøk først med rent vann og fuktet klut. Om du ikke får bort flekken, kan du prøve med vanlig såpe. Brune såper som for eksempel grønnsåpe bør unngås ettersom dette vil påvirke fargen på møblet.

Kan man Hvitpigmentere oljet eik?

Nei til hvit beis

See also:  Hva Skal Man Gjøre Hvis Man Kjeder Seg?

Hvitbeiset eik kan dessuten fort få et rosa skjær, forteller hun, og vil råde eieren av de amerikanske møblene til å bruke hvitpigmentert olje hvis ønsket er å beholde et hvitt preg. — Det hvite i oljen fordamper riktignok, men da er det enkelt å påføre ny hvitolje.

Hvordan vedlikeholde eikebord?

Hvordan behandle oljet eik

 1. Flatene må være rengjorte og tørre før behandling. Rengjøring av oljede møbler bør gjøres med mild såpe eller bare lunkent vann.
 2. Påfør oljen med ren klut som ikke loer, pensel eller rull.
 3. Vent i 25 minutter slik at oljen får trukket inn.
 4. Etter 25 min.

Hva slags olje til eikebord?

Hvitolje brukes til de lyse tresorter som f. eks. ask, eik og bøk, mens sort olje brukes til mørke tresorter, som sort eik, for å gi en veldig mørk benkeplate.

Hvordan pusse opp eikebord?

En smart måte å pusse opp lakkerte eikebord, er å fjerne lakken og sette bordet inn med hardvoksolje. Hardvoksolje finnes som fargeløs eller tilsatt fargepigmenter. Glansen er silkematt. Å fjerne lakk kan gjøres enten ved å slipe eller å bruke kjemikalier.

Hvordan behandle lakkerte møbler?

På lakkerte / malte flater skal det brukes myk oppvridd klut for å tørke av overflaten. På vanskelige flekker kan man bruke et syntetisk vaskemiddel eller Rubinol trerens. Det skal aldri brukes løsemidler. Daglig vedlikehold:Malte eller lakkerte overflater bør behandles med moderate mengder Opalin.

Hvordan fjerne vannmerker fra tre?

Alt du trenger er nemlig litt majones.

Bare smør litt majones på flekken, og vent et par timer- og vips er flekken borte. For ekstra vanskelige merker, som gjerne har hatt sitt tilholdssted på møbelet over lengre tid- la majonesen ligge på over natten.

See also:  Hva Er Forskjellen På Svennebrev Og Fagbrev?

Hvordan behandle gamle eikemøbler?

Har du et gammelt møbel eller antikvitet som er blitt matt eller glansløst, kan ofte mye gjøres ved å ‘friske opp’ møbelet. Dette gjøres enkelt med Liberon Møbelrens og Liberon Black Bison Antikkvoks. Dette vil ofte være et godt alternativ til behandling av gamle møbler/antikviteter.

Hvordan få vekk fettflekker på bord?

Ta godt med møbelrens over flekkene slik at den trenger inn i bordet og renser det grundig. Deretter strør du rikelig med pulver over møbelrensen. Det absorberer fettet, slik at det trekkes ut av bordflaten. La blandingen tørke og børst deretter vekk pulveret.

Hvordan gjøre treverk mørkere?

Med litt beis, olje og voks blir lyst og ordinært treverk mørkt og eksotisk.

Fra lyst til eksotisk mørkt

 1. Fjern eventuell maling eller lakk.
 2. Fukt treverket med en svamp.
 3. Påfør beisen av ønsket farge med en lofri klut eller fille.
 4. Olje.
 5. Voks.

Hvordan behandle bordplate?

år: Påfør olje i treets retning med en myk, lofri klut. La tørke noen minutter, og tørk bort det overskytende. Bordet kan få en ru overflate etter en slik behandling (fiberreisning), da bruker man et fint sandpapir i treets retning for å få overflaten glatt igjen. La bordet stå over natten før det tas i bruk igjen.

Hvordan bruke Joni?

– Bruk JO-NI på kluten når du tørker støv av billedrammene dine. Det blir så fint og lukter så godt! – Når du tørker støv, ta litt JO-NI på kluten, så lukter alle at du har vært flink og gjort rent. – Jo-Ni er en selvfølge i vedlikehold og bevaring av antikke møbler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.