Hva Kan Du Kjøre Med Førerkort Klasse B?

Hva er campingvognregelen? Campingvognregelen sier at du om du har førerkort klasse B så kan du kjøre med tilhenger som er tyngere enn 750 kg, så lenge tillatt totaltvekt på bil og henger til sammen ikke overstiger 3 500 kg.
Hva kan du kjøre med førerkort klasse B?

 • Personbil. Du kan kjøre en personbil som har en tillatt totalvekt på maks 3 500 kg.
 • Personbil med tilhenger.
 • Moped.
 • Motorsykkel med fire hjul.
 • Snøscooter.
 • ATV.
 • Motorsykkel med tre hjul.
 • Traktor.
 • Hva er tillatt å kjøre med førerkort klasse B?

  Førerkort klasse B gjelder for vanlig «personbil», det vil si bil med tillatt totalvekt opp til 3500 kg og godkjent for transport av høyst 8 passasjerer i tillegg til fører. Med vanlig førekort klasse B kan du trekke tilhenger etter en personbil når tilhengerens tillatte totalvekt er maks 750 kg.

  Kan klasse B kjøre 9 seter?

  Etter gjeldende regelverk kan du med førerkort klasse B ha inntil 8 seter i bilen din, i tillegg til førersetet. Ønsker du derimot en bil med flere seter må du først oppgradere førerkortet ditt. En bil med mer enn 9 seter defineres av myndighetene som buss.

  Hvor stor bil kan man kjøre med førerkort klasse B?

  Med klasse B kan du etter hovedregelen for bilførerkort trekke tilhenger med tillatt totalvekt høyst 750 kg. Er bilens tillatte totalvekt 3500 kg, kan vogntogets (bil + tilhenger) tillatte totalvekt være inntil 4250 kg.

  Hva er førerkort klasse BE?

  Skal du kjøre bil og henger med tillat totalvekt over 4250kg trenger man førerkort i kl BE. Denne klassen gir rett til å føre vogntog(bil+henger) over 4250kg og inntil 7000kg. For å få dette førerkortet må det gjennomføres 7 timers obligatorisk opplæring på trafikkskolen.

  See also:  Hva Skjer Når Man Blir Permittert?

  Hvem kan kjøre 125cc?

  Du kan kjøre en lett motorsykkel med eller uten sidevogn. Motorsykkelen kan ha et slagvolum på maks 125 cm3 og en effekt på maks 11 kW.

  Hvor lenge varer sertifikatet?

  Fra og med 19. januar 2013 ble det innført administrativ gyldighet på 15 år på førerkort. Det vil si at førerkortet ditt får 15 års gyldighet neste gang det fornyes. Ble førerkortet ditt utstedt før denne datoen og er gyldig til hundreårsdagen din, må det fornyes.

  Når må man ha Minibusslappen?

  Minibussen kan ha en lengde på høyst åtte meter, og minstealderen for å ta dette førerkortet er 21 år. Klasse D1 gir deg også rett til å trekke tilhenger med tillatt totalvekt høyst 750 kilo etter minibuss, og for å kunne ta denne førerprøven må du allerede ha klasse B.

  Hvor mange seter er det i en minibuss?

  Minibuss. Du kan kjøre en minibuss som er godkjent for mellom 9 og 16 passasjerer. Den kan maks være 8 meter lang.

  Hva betyr kode 142 på førerkortet?

  Kode 142 – ingen begrensning på vekt eller hastighet

  Har du kode 142 på førerkortet, er det ingen begrensning på vekten til traktoren eller hvor fort den kan kjøre. Du får kode 142 ved å ta klasse CE. Tok du førerkort til traktor eller bil før 1. januar 2005, har du også kode 142.

  Hvor mye koster førerkort klasse B?

  Som nevnt innledningsvis koster førerkort klasse B i gjennomsnitt 30.000 kroner. Av disse utgjør de obligatoriske kursene (eksempelvis glattkjøring og langkjøring) et sted mellom 12.000 og 15.000 kroner, og eksamensavgifter cirka 5.000 kroner.

  See also:  Hvor Lenge Kan Biff Ligge I Kjøleskapet?

  Hvor mye vekt kan jeg kjøre med?

  Du har rett til å kjøre personbil eller lett lastebil med høyeste totalvekt 3500 kg. Du får dra en lett tilhenger som har høyeste totalvekt 750 kg. Du får også dra en tilhenger som har høyere totalvekt enn 750 kg totalvekt, forutsatt at bilens og tilhengerens sammenlagte totalvekt ikke overskrider 4250 kg.

  Hva er be96?

  Med kode 96 i tillegg til førerkort i klasse B kan du kjøre bil og tilhenger som til sammen har en tillatt totalvekt på 4 250 kg. Du får førerrett i klasse B kode 96 ved å ta minst 7 timer obligatorisk opplæring uten å måtte gå opp til ny førerprøve.

  Hva kreves for BE?

  I klasse BE kan du kjøre en tilhenger med en tillatt totalvekt på høyst 3.500 kg. For å få hengerlappen må du gjennom totalt fire trinn, med sju obligatoriske opplæringstimer. Hvis du har manglende erfaring, kan det hende du trenger flere timer. Det vil derfor variere hvor lang tid det tar å få hengerlappen.

  Hva er forskjell på førerkort B96 og BE?

  Opplæring til B96 og BE er akkurat den samme. Forskjellen er at ved BE må du ta en praktisk førerprøve hos Statens Vegvesen. Statens vegvesens mobilapp “Bil og henger” gir raskt oversikt over kjøretøy og tilhengere registrert i Norge, og forteller hvilken tilhenger du har lov til trekke bak bilen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.