Hva Kan Man Gjøre Etter Vgs?

Etter videregående er det vanlig enten å begynne å jobbe, studere ved høgskole eller universitet eller gå folkehøgskole. Noen velger også å reise for gøy, for å lære språk eller jobbe. Les mer her. Det stemmer at man velger seg et slags fag og studerer det i for eksempel 3 eller 5 år på universitet og høgskole.

Hva bør man gjøre etter vgs?

Veien etter videregående

 • Veien videre for de med yrkeskompetanse. For de som har gått på yrkesfag er det mulig å gå rett ut i yrkeslivet.
 • Veien videre for de med studiekompetanse.
 • Studere nå – eller vente?
 • Folkehøgskole.
 • Jobbår.
 • Reise.
 • Militærtjeneste og utdanning i Forsvaret.
 • Hva kan man gjøre i friåret?

  Du har kanskje hørt at et friår er bortkastet tid, men med disse 10 opplevelsene kommer du definitivt ikke til å angre.

  1. Frivillig arbeid.
  2. Internship i utlandet.
  3. Utveksling i utlandet.
  4. Jorden Rundt-reise.
  5. Working Holiday.
  6. Språkkurs.
  7. Road trip.
  8. Folkehøgskole.

  Hvor lenge kan man gå på videregående?

  De fleste som er mellom 16 og 19 år, og går på videregående skole eller er lærling har ungdomsrett etter opplæringslova § 3-1. Det betyr at du har rett til videregående opplæring i tre år, eller mer hvis utdanningen varer lengre. Retten gjelder ut det skoleåret som begynner det året du fyller 24 år.

  Hvor mange tar friår etter vgs?

  Hver femte tar friår

  Hver femte student i Norge tar to friår før de fortsetter på høyere utdanning etter videregående. Dette er også vanlig i de andre nordiske landene, skriver de i artikkelen.

  Hvordan ta fri år?

  Hvis du lander på at du skal ha et friår, må du si fra til Inntakskontoret i fylket ditt. Opplys inntakskontoret om at du skal ha et friår, og spør hvordan du skal gå fram for å søke deg inn igjen neste år. Det er nok generelt en veldig god idé at du snakker med foreldrene dine om dette på forhånd.

  See also:  Hvor Lenge Kan Man Leve Uten Drikke?

  Er det vanlig å ta friår?

  Du kan absolutt ta et friår etter videregående, og det vil ikke medføre noen ulempe for deg! Dette er veldig vanlig, og kommer mest av alt an på hvor motivert du er selv for de ulike alternativene!

  Hvor mye kan man tjene på et friår?

  Avhengig av størrelsen og hvor sentralt du bor, kan du lett få mellom 5.000 og 15.000 kroner i måneden. Altså en inntekt på 60.000-180.000 kroner i året.

  Kan man ta friår etter ungdomsskolen?

  Er du skolelei etter ungdomsskolen og trenger en pause? Da kan du fint ta et eller flere friår, men husk at ungdomsretten kun gjelder til og med det året du fyller 24. Det vil si at du kan ha så mange friår du vil, men at du må begynne på Vg3 senest det året du fyller 24.

  Hvordan bli hjelpearbeider i utlandet?

  Følgende minstekrav gjelder:

  1. minst tre års arbeidserfaring etter formell utdanning.
  2. gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper.
  3. gode kommunikasjonsevner.
  4. god kulturforståelse.
  5. sterk fysisk og psykisk helse.
  6. alder over 25 år.
  7. førerkort klasse B.

  Når er man for gammel for VGS?

  I Norge har alle elever rett til en hel utdanning på videregående skole når de er ferdig med grunnskolen. Dette kalles ungdomsrett og gjelder fra du går ut av ungdomsskolen. Du kan ta deg friår underveis eller bytte utdanningsprogram hvis du angrer på valget ditt. Du har ungdomsrett til det året du fyller 24 år.

  Hvor gammel er man i 1 vgs?

  Normalt begynner elevene på ungdomsskolen det året de fyller 13 år og avslutter skolen året de blir 16. I stort sett alle land i verden i dag er skolen delt i barneskole for barn fra seks til tolv år, ungdomsskole for ungdommer fra 13 til 16 år og videregående skole for eldre elever.

  See also:  Hva Bør Man Spise Etter Omgangssyke?

  Når er man ferdig med vgs?

  Videregående skole i Norge

  Alle har rett til tre års videregående opplæring tatt ut over en femårsperiode. Denne utdanningen fører fram til studiekompetanse eller yrkeskompetanse.

  Hvor mange studerer rett etter videregående?

  Antall studenter nådde 306.400 i 2020. Det er hele 10.200 flere enn året før. Det er ingen grunn til å tro at det blir annerledes i annerledesåret 2021. – Vi står fremdeles i den samme pandemien som preget fjoråret.

  Hvor mange går rett på studier etter vgs?

  Omtrent 27 prosent av elevene med studiekompetanse gikk direkte til universiteter og høgskoler, og dette utgjorde 60 prosent av alle som fortsatte med utdanning. Elever fra studieretning for allmenne, økonomiske og administrative fag trakk her opp gjennomsnittet. Denne studieretningen har også klart flest elever.

  Hva skal man gjøre når man ikke vet hva man skal bli?

  sjekk ut nettsider som vilbli.no og utdanning.no. Her finner du masse informasjon om de ulike utdanningsprogrammene, og du kan blant annet ta en quiz for å finne ut hva som passer for deg.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.