Hva Skjer Med Hjernen Under Puberteten?

Hva skjer med hjernen i puberteten? I løpet av puberteten blir vi mer selvstendige, reflekterte, forsiktige, empatiske og får et mer komplisert forhold til andre mennesker. Les mer om hjernens utvikling her. Det er ikke bare kroppen som gjennomgår store endringer i puberteten, også i hjernen foregår modning og utvikling.

hva skjer i puberteten?

Dette skjer når jenter og gutter kommer i puberteten 1 Pupper. Jenter begynner ofte også å få tegn til pupper. Ofte kjenner man en eller flere litt harde og ofte litt ømme 2 Følelsene påvirkes. Når testiklene til guttene begynner å bli ferdigutviklet, vil de også få en økt skjeggvekst; først 3 Endringer i hjernen i puberteten. Ungdomstiden er heftig og kan gi de fleste 4 Snakk med barna. More

hva er puberteten og ungdomstiden?

Puberteten og ungdomstiden er en tid med stor utvikling, mange utfordringer og mange nye tanker. I løpet av få år vil du gå fra å være barn til å bli et selvstendig voksent menneske. På veien dit skal du finne ut hvem du er, hva som er din identitet, og utvikle din seksuelle identitet.

hvordan fungerer hypothalamus i puberteten?

Det har vist seg at denne mekanismen også fungerer hos barnet før puberteten. Hypothalamus, hypofysen og kjønnskjertlene er fullt funksjonsdyktige, men hypothalamus er da så følsom for kjønnshormonenes hemmende virkning at det bare skilles ut forsvinnende små mengder hormon fra kjønnskjertlene.

hvorfor vokser guttene litt i puberteten?

Jenter kommer ofte i puberteten før gutter. Derfor vokser gjerne jentene litt i ifra guttene en stund, både kroppslig og mentalt. Dette er også forklaringen på hvorfor jenter på ungdomsskolen ofte liker litt eldre gutter, mens guttene på sin side kanskje heller søker mot jenter som er litt yngre enn seg. Hormoner og følelser – hvem er jeg?

Leave a Reply

Your email address will not be published.