Hvor Høy Er Operaen I Oslo?

Operahuset i Oslo
Bygningsdata
Høyde 54 meter (Himling over scenen), 16 meter under havspeilet
Lengde 207 meter
Bredde 110 meter

Hvor mange sitteplasser i Operaen?

Operahuset har nærmere 1100 rom og tre saler, fordelt over 38.500 kvadratmeter. Hovedscenen med 1356 sitteplasser, Scene 2 med 440 sitteplasser og én prøvesal med 200 sitteplasser.

Hvor ligger Operaen i Oslo?

Operahuset i Oslo

Adresse Kirsten Flagstads plass 1 0150 Oslo
Stad Oslo i Noreg
Arkitekt Snøhetta AS
Påbegynt 2003
Wikimedia | © OpenStreetMap Operahuset i Oslo 59°54′25″ N 10°45′13″ E

Hvordan strømme opera?

Forestillinger på Operaen.no kan strømmes til TV. Du kan bruke Apple iPhone/iPad eller telefoner/nettbrett med Android, eller Mac/PC. Både Google Chromecast og Apple TV støttes.

Hva slags stil har operahuset?

Operaen i Oslo
Byggherre: {{{byggherre}}}
Periode: Ekspressiv minimalisme
Arkitekt: Snøhetta
Materiale: Stein hovedsakelig Carrara-marmor

Hvor mye kostet det å bygge Operaen?

Det kostet 4,2 milliarder kroner å bygge operaen i Oslo. Den totale kostnaden fordelt på 40 år blir fire ganger så høy, ifølge en ny rapport. Forskere fra NTNU har sett på hva det koster å holde seg med en opera og ballett, og pensjonsutgiftene gjør at det ikke er en billig fornøyelse, skriver VG.

Hvor mange er det plass til i den norske opera?

Operahuset er hovedscene for Den Norske Opera & Ballett. Huset er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta AS, som vant arkitektkonkurransen om nybygget i 2000. Huset har en samlet gulvflate på 38 500 m² fordelt på rundt 1100 rom, hvorav to store saler, en med 1350 sitteplasser og en med opptil 400 sitteplasser.

Hvem har tegnet Operahuset i Oslo?

Etter åpningen 12. april 2008 ble Operaen raskt et landemerke. Det skyldes i stor grad operahusets unike arkitektur tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. De hadde en visjon om operahuset som en allmenning, hvit plattform som stiger opp av sjøen og knytter fjorden til byen, land til vann.

See also:  Hvor Mange Kalorier Har Et Eple?

Hvem eier den norske opera?

Den Norske Opera & Ballett er organisert som et aksjeselskap, og er heleid av staten.

Hva koster en billett på operaen?

100,- på de fleste forestillinger.

Hvordan skal man kler seg på operaen?

Mange steder passer det fint med flotte gensere kombinert med skjørt eller bukse, andre steder kan man vurdere man å gå enda litt lenger. Det siste gjelder kanskje særlig hvis man skal i Den norske opera eller Nasjonalteateret, men selv der er det ikke sånn at alle stiller i ballkjole.

Hvordan kle seg på teater?

Et kjapt tips vil derfor være å unngå shorts og dongeribukse hvis du skal på et flott og ærverdig teater, og heller satse på en pen bukse eller skjørt med genser eller i det minste en poloskjorte. Da vil du både føle deg bekvem selv og bidra til den litt høytidelige stemningen før stykket tar til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.