Hvor Lenge Skal Potetene Stå I Jorda?

Etter tre til fire uker, og når nattetemperaturen er mellom 5-7 grader, er potetene klare for å blitt satt i jorda. Dette blir en gang mellom 1. og 17. mai. Jorda i opphøyde bed som pallekarmer, blir tidligere varm enn den på bakken. Dermed kan man kanskje sette potetene enda tidligere.

hva er en perfekt potetjord?

En perfekt potetjord har god struktur, god drenering, gir gjennomlufting og er det vi kaller løs jord. (pH fra 5,5 til 7,0 og lavt saltinnhold) NÆRING. Før du setter potetene tilfører du gjødsel for å få en god avling.

hvordan kan du sette poteter?

Du kan også sette poteter uten å la de få groer først men du sparer flere ukers veksttid ved å lysgro potetene. Grav renner og sett poten med groen oppover. Ha settepotetene dekt med min. 6-8 cm jord, hvis ikke kan de bli grønne.

hvordan dekker du potet i potter?

Bruk alltid ny jord når du dyrker potet i potter. Fyll potten med 1/3 jord, legg i settepotetene (ca 3 stk pr 10ltr), dekk med 1/3 jord igjen. Når potetriset vokser dekker du etterhver med mer og mer jord. Det er viktig å komprimere jorden rundt poteten for å unngå risiko for sopp som kan vokse på skallet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.