Hvor Mange Gram Er En Appelsin?

Hvor mye veier en appelsin? En appelsin veier 56 til 284 gram, inkludert frø og skall, avhengig av størrelse og variasjon. De fleste kommersielt dyrkede appelsiner veier 142 til 170 gram. Mindre appelsiner, for eksempel mandariner, veier vanligvis 56 til 80 gram.

hva er appelsin?

Det er en sitrusfrukt som er rik på C-vitamin. Navnet appelsin betyr kinesisk eple og stammer fra nederlandsk sinaasappel/appelsien. Det engelske navnet, orange, stammer fra sanskrit nāraṅga. Det finnes ulike appelsintyper med både gult og rødt fruktkjøtt. Noen dyrkes for ferskvarekonsum, andre for juiceproduksjon.

hvor kommer appelsintreet fra?

Appelsinene i norske butikker kommer oftest fra Spania (80 %), Italia og Egypt. Av Solveig Vatne Gustavsen. Appelsintreet blir 10–12 meter høyt, er eviggrønt med læraktige, elliptiske blad og hvite, velluktende blomster som kan bli opp til 4 centimeter i diameter.

hva er appelsinfrukt?

Blomstene danner frø og frukter uten forutgående befruktning gjennom apomiksis. Appelsinfrukten er et flerrommet, aromatisk bær med tykt, seigt skall som er prikket av kjertler som inneholder eteriske (flyktige) oljer. Rommene i bæret er fylt av et saftig fruktkjøtt som er dannet av saftfylte hårceller.

hvor mye vitamin c er i appelsin?

Appelsin inneholder cirka 50 milligram vitamin C per 100 gram spiselig vare og er en av de viktigste kildene for vitamin C i norsk kosthold. Tilsvarende er vanninnholdet cirka 86 %, og tilførsel av energi er cirka 169 kilojoule.

Leave a Reply

Your email address will not be published.