Hvor Mange Kalorier Er Det I Brødskive?

Hvor mange kalorier er det i en brødskive? En gjennomsnittlig stor brødskive har cirka 90 kalorier. Gjennomsnittlig størrelse/vekt på brødskiver varierer selvfølgelig veldig fra person til person, men 35 gram regnes for å være et snitt.

hvor mye kalorier er et ferdigbrød?

Rent mel inneholder vanligvis – avhengig av type – mellom 320 og 350 kalorier. Ferdigbrød inneholder som regel mellom 200 og 300 kalorier. Knekkebrød, som har et lavt vanninnhold sammenlignet med andre brødtyper, ligger imidlertid noe over. Det samme gjelder for feite bakevaker som for eksempel croissanter.

hvor mange kalorier er i vanlig norsk mat?

Selv om du vet kaloriinnholdet per 100 gram på hver av de tre bestandelene, kan det være en utfordring (hvis du ikke har en kjøkkenvekt tilgjengelig der og da) å anslå totalen i full fart. Derfor har vi laget denne hendige oversikten, som gir deg en viss pekepinn på hvor mange kalorier det er i vanlig norsk mat.

hva er kalorier i en matvare?

Selv om energiinnholdet i en matvare i dagligtale og media ofte oppgis i antall kalorier, er det som regel kilokalorier man mener. For eksempel så inneholder ikke 100 gram eple 49 kalorier, men 49 kilokalorier, som igjen er 49 000 kalorier (kilo = 1000).

hva er en stor grillpølse uten brød?

En liten grillpølse uten brød (60 gram) – Ca. 133 kcal En stor pølse (f.eks. løkpølse) uten brød (120 gram) – Ca. 290 kcal Et lite pølsebrød (30 gram) – Ca. 87 kcal Et stort pølsebrød (50 gram) – Ca. 150 kcal

Leave a Reply

Your email address will not be published.