Hvor Mye C Vitamin I En Appelsin?

Vitamin C i appelsiner 100 gram appelsin inneholder hele 51 mg vitamin C, mens dagsvehovet er 75 milligram. Vitamin C er en antioksidant, dvs. beskytte kroppens seller mot frie radikalier.

hva er vitaminer i appelsin?

Vitaminer i appelsin 1 Vitaminer i appelsin. Appelsiner inneholder også vitamin A, mange av B-vitaminene og E-vitamin, noe som gjør dem til en 2 Vitamin A. A-vitamin er et viktig næringsstoff for synet og for sunn hud. Imidlertid kan det være giftig i store mengder. 3 B-vitaminer. Vannløselige B-vitaminer spiller viktige roller i cellemetabolismen. Blant B-vitaminene som er More

hvordan kan man få for mye c-vitamin?

Det er vanskelig å få for mye C-vitamin gjennom en vanlig kosthold. Men hvis man tar det som kosttilskudd, må man aldri ta mer enn det anbefalte. Ernæringseksperter anbefaler at en voksen inntar 65 til 90 milligram C-vitamin om dagen. Og det kan oppnås ved for eksempel å spise 100 gram brokkoli.

hvor finnes c-vitamin i kosten?

Hvor finnes C-vitamin i kosten? C-vitamin finnes spesielt i sitrusfrukter, men også i, solbær, kålrot, poteter og andre bær, frukt og grønnsaker. I Norge er det poteter som bidrar med mest C-vitamin og kålrot (‘Nordens appelsin’)er også en viktig kilde. C-vitamin er også ofte tilsatt som konserveringsmiddel i kosten.

hva er appelsin?

Det er en sitrusfrukt som er rik på C-vitamin. Navnet appelsin betyr kinesisk eple og stammer fra nederlandsk sinaasappel/appelsien. Det engelske navnet, orange, stammer fra sanskrit nāraṅga. Det finnes ulike appelsintyper med både gult og rødt fruktkjøtt. Noen dyrkes for ferskvarekonsum, andre for juiceproduksjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.