Hvordan Er En Solfanger Bygget Opp?

Solfangeren er bygget opp av en trekasse som er isolert med isopor (isopor anbefales ikke pga. at den vil smuldre opp etter en stund, steinull er bedre) i bunnen og på sidene.

hvordan lager du en solfanger?

Uansett om sola skinner eller ikke, så avgir den varme hele året. Denne varmen kan du fange og bruke til noe fornuftig med denne solfangeren, som du kan bygge selv. Det du ikke kan lage selv, er teknikken, men den har vi sørget for at du kan få kjøpe billig hos en av leverandørene av solfangere; Aidt-Retro.

hva er enkle solfangere?

Solfanger er en innretning for aktiv høsting av solenergi til bruk i boliger og andre bygninger. Enkle solfangere består av et ytre gjennomsiktig lokk av for eksempel glass, og en indre del, absorbator, som er svart, for å absorbere mest mulig stråling. Absorbatoren blir varmet opp, og det fører til at stråling blir sendt ut igjen.

hvor mye luft i en solfanger?

Solfangeren kan levere opptil 70 m³ luft i timen, nok til å skifte luften i ei hytte på et par timer. Den lett oppvarmede, tørre luften vil få huset til å føles varmere, selv om du egentlig ikke varmer det opp med solfangeren. Du sparer også utgifter til oppvarming, fordi luftsolfangeren gir deg tørr og god ventilasjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.