Hvordan Få Svibel Til Å Blomstre Igjen?

To av julens mest populære blomster, svibler og amaryllis, er løkblomster og de kan du få til å blomstre igjen. La dem visne på vanlig måte, før du setter dem i kjelleren. – La dem så hvile frem til våren, men gi dem litt vann et par ganger. Når snøen har takket for seg kan du plante dem ute i hagen.

Hvordan få svibler til å blomstre?

Svibler har mye vann og energi i selve løken, nok til å vokse og få blomstene til å springe ut. Så nesten uansett hva slags stell den får vil den vokse og blomstre godt. For å stelle løken best mulig må vi la den tørke lett opp mellom hver vanning. Løken bør aldri stå i vann.

Hvor lang tid tar det før svibler blomstrer?

Hvor lang tid det tar til de springer ut avhenger at temperaturen. Jo høyere temperatur, jo raskere springer sviblene ut i full blomst. En svibelløk trenger en drøy ukes tid før den slår ut i full blomst. Sett svibelløk i vaser og små potter og se utviklingen fra knopp til full blomst.

Hva gjør man med svibler etter blomstring?

Stell etter blomstring

Når stilken har visnet kan du dra den opp og la bladene være igjen. Nå skal løken få vann og næring frem til frosten slipper taket. I løpet av denne perioden vokser løkene, og etterpå kan du plante dem i blomsterbed på et kjølig og lyst sted i hagen.

Er svibler flerårig?

Noen løk, slik som svibler, påskeliljer og amaryllis, bruker samme løk hvert år, og jobben vår, om vi ønsker ny blomstring, er å la løken trekke ny næring inn for at løken skal danne ny næring og nye blomsteranlegg som skal hvile inne i løken gjennom vinteren. Disse kalles flerårige.

See also:  Hva Er Felles For Alle Syrer?

Hvor mye kulde tåler svibel?

Amaryllis, svibler og asalea tåler kulda litt bedre, men minusgrader er ikke noe for noen av julens planter. Unntaket er juleroser – de kan tåle noen få grader under nullpunktet, men har det ideelt når gradestokken viser noen plussgrader. Da vil denne planten faktisk trives bedre ute enn inne.

Hvordan ta vare på ildtopp?

Trenger lite stell

Planten bør vannes forsiktig og bør tørke opp mellom vanning. De robuste egenskapene til ildtopp står i kontrast til plantens eksotiske opphav, som er på Madagaskar og Sør-Afrika. Ildtopp tåler alt fra 5 til 30 grader. Den står gjerne i direkte solstek, men takler også en mer skyggefull plassering.

Hvor lenge varer en svibel?

Svibler hører jula til, og er en av de mest populære juleblomstene våre. Men ved å bruke temperatur som virkemiddel kan vi styre blomstringen. og ikke minst holdbarhet, til langt utpå våren. Brettet med svibler jeg kjøpte i november porsjoneres ut, og vil gi blomstring lenge enda når jeg plasserer dem riktig.

Hvor mye vann skal en svibel ha?

Stell av svibel i potte

Den vil stå på et lyst sted, men ikke spesielt varmt. Lyst og kjølig er det som fungerer best for planten. Vanlig blomsterjord er det beste for svibler. Vann alltid rundt, ikke på, selve løken.

Hvordan oppbevare svibel løk?

De kan gjerne stå lyst og kjølig, men vann dem litt underveis slik at det grønne får utvikle seg. På den måten samler de ny næring til løken, og er bedre rustet til utplanting til våren. Ikke klipp av bladene, her ligger det masse næring som skal tilbake til løken.

See also:  Hvordan Bli Kvitt Hard Hud Under Føttene?

Hvordan steller man amaryllis?

Stell av amaryllis

Sett amaryllisen lyst og la jorden tørke opp mellom hver vanning. Amaryllisen trives best med sparsommelig vanning. En god regel er at den vil ha omtrent et snapsglass med vann hver uke, men ikke mer. Storblomstrede sorter kan trenge støtte når klokkene slår ut.

Hvordan oppbevare blomsterløker?

Det er best å plante blomsterløkene dine så snart du kan. Hvis det ikke er mulig å gjøre det umiddelbart, kan du lagre blomsterløkene for en kortere tid på et kjølig, tørt sted. For eksempel i en garasje eller kjeller. Se ofte til dem for å sjekke om sopp på blomsterløkene på grunn av høy luftfuktighet.

Når kan man sette tulipanløk?

Tulipanløk kan med fordel plantes på sensommeren og helt tidlig på høsten. Det vil si alt fra september og fram til rett før telen setter seg i bakken. En god regel er at jo lenger nord i landet du bor, desto tidligere kan du sette løkene. Velg et godt og forholdsvis vindstille sted for planting av tulipanene.

Hvordan få påskeliljer til å komme igjen?

Svibler, perleblomster, påskeliljer, krokus, ruteliljer, våriris mf. De aller fleste av løkblomstene kan du plante ut i bedet etter blomstring, og de kommer igjen år etter år! Det hele er rasende enkelt. Du nyter blomstene til de har blomstret ferdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.