Hvordan Se At Egg Er Gamle?

Ifølge det amerikanske nettmagasinet Real Simple, kan en «flyte-test» hjelpe deg til å sjekke om egget er gammelt eller ikke. Testen går ut på å legge egget forsiktig i et glass med kaldt vann. Dersom egget synker og legger seg på siden, er det er ferskt.

om egget er ferskt eller gammelt?

Hadde vi forholdt oss til om egget faktisk er ferskt eller gammelt, i stedet for å kaste egg når det har passert den EU-fastsatte best før-datoen, hadde vi sluppet unna med å kaste en brøkdel. Men hvordan sesr du om et egg er spisbart etter at best før-datoen er passert?

hvordan kan du ta eggeprøven hjemme?

Vi hadde dessverre ikke tilgang på både ferske og gamle egg, så derfor tyr vi til YouTube, der det finnes en rekke ulike videoer som beskriver hvordan du kan ta eggeprøven hjemme. Alt du trenger er en bolle, gjerne gjennomsiktig, og litt vann. Bare se her:

hvor lenge holder eggene under 12 grader?

Det viser undersøkelser Nofima har gjort. Så lenge eggene oppbevares under 12 grader, holder de seg mye lenger enn det datostemplingen tilsier, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og kjøtt. De oppfordrer norske forbrukere til å ta stemplingsdatoen på egg med en klype salt.

hva er grunnen til at egg er kort holdbar?

Grunnen til reglene om kort holdbarhet på egg er salmonellautsatte egg på kontinentet, men Olafssøn ser ingen grunn til at salmonellafrie norske egg skal måtte følge de samme reglene. Norge har i tillegg ekstra strenge krav til nedkjøling av egg i hele omsetningskjeden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.