Hvordan Sjekke Om Egg Er Dårlige?

Ifølge det amerikanske nettmagasinet Real Simple, kan en «flyte-test» hjelpe deg til å sjekke om egget er gammelt eller ikke. Testen går ut på å legge egget forsiktig i et glass med kaldt vann. Dersom egget synker og legger seg på siden, er det er ferskt. Hvis det synker, men med toppen av egget vendt oppover, er det litt eldre.

hvordan kan du se om eggene dine har blitt dårlige?

Hvordan kan du se om eggene dine har blitt dårlige? 1 Slipp egget i vann. Det første du gjør er å legge egget i en beholder fylt med vann. 2 Kok egget. Hvis du koker egget, deler det i to, og ser at eggeplommen er i midten og det er en liten lomme fylt med luft, er egget fortsatt godt 3 Knekk egget. En annen enkel måte å fortelle om egget fortsatt er bra eller ikke, er ved å knekke det rått på en tallerken. More items

hva er holdbarhet av egg i butikken?

I følge datostempling har egg en holdbarhet, best før dato på 28 dager, men norske egg har mye lenger holdbarhet enn datostemplingen tilsier. Derfor kan du trygt spise egg flere uker etter at de har gått ut på dato. De fleste eggene du kjøper i butikken er ca. 2 uker gamle. ‘Smilende egg’ koker du 6-8 minutter. Foto: Synøve Dreyer.

om egget er ferskt eller gammelt?

Hadde vi forholdt oss til om egget faktisk er ferskt eller gammelt, i stedet for å kaste egg når det har passert den EU-fastsatte best før-datoen, hadde vi sluppet unna med å kaste en brøkdel. Men hvordan sesr du om et egg er spisbart etter at best før-datoen er passert?

See also:  Hva Er Billigst Å Fyre Med?

hvordan kan du ta eggeprøven hjemme?

Vi hadde dessverre ikke tilgang på både ferske og gamle egg, så derfor tyr vi til YouTube, der det finnes en rekke ulike videoer som beskriver hvordan du kan ta eggeprøven hjemme. Alt du trenger er en bolle, gjerne gjennomsiktig, og litt vann. Bare se her:

Leave a Reply

Your email address will not be published.