Hvorfor Er Antioksidanter Viktig For Kroppen?

Antioksidanter er kroppens naturlige forsvar mot reaktive oksygenforbindelser, som frie radikaler. Kroppen produserer en rekke enzymer som fungerer som antioksidanter. De virker ved å forhindre, uskadeliggjøre og reparere skader forårsaket av et overskudd av reaktive oksygenforbindelser i kroppen.

hva er antioksidanter i bær?

Noe av det mest antioksidantrike vi kan få i oss er bær. Blåbær, bjørnebær, krekling, solbær, markjordbær og bjørnebær inneholder store mengder antioksidanter, men er dessverre noe vi spiser lite av bortsett fra om sommeren.

hva er et antioksidantforsvar?

Heldigvis har kroppen sitt eget forsvarsverk av antioksidanter som begrenser skader forårsaket av oksidativt stress, men hvor mye antioksidanter vi produserer avhenger av arv, kosthold og livsstil. Spiser vi riktig kan vi både hjelpe kroppen til å styrke sitt eget antioksidantforsvar, samtidig som vi fyller på med antioksidanter utenifra.

hva er antioksidanter i knekkebrød?

Svart og hvit pepper, chili, paprika, cayennepepper, oregano, rosmarin, timian, salvie, og kanel er eksempler på krydder og urter som inneholder relativt mye antioksidanter. Nyere forskning viser også at knekkebrød og helkornbrød med fiber inneholder en del antioksidanter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.