Hvorfor Er Omega 3 Viktig For Kroppen?

Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til normal funksjon i hjerte, hjerne, øyne, og inngår i membranen rundt cellene i kroppen slik at de fungerer som de skal. Fettsyren DHA finnes blant annet i netthinnen i øynene og i hjernen der det hjelper med å sende signaler frem og tilbake, slik at man ser godt og har en opplagt hjerne.

hvorfor trenger vi omega-3?

TEST DEG SELV: 1 Derfor trenger vi omega-3. Mange nordmenn kjenner til omega-3 og at det har med kosthold å gjøre, men jeg tror flere der 2 Slik dekker du behovet. Omega-3 er viktig for barn for å utvikle og opprettholde normal hjerne- og synsfunksjon, 3 To brødskiver er nok. Vanlig kaviar inneholder ikke torskeolje og det er skreirogn som er hovedråvaren. More

hva er kildene til omega-3?

Kilder til Omega-3. Fet fisk er den aller beste kilden til marint omega-3. Eksempler på gode kilder til marint omega-3 er laks, ørret, makrell, sardiner, tunfisk og sild, som er regnet som fiskene med høyest innhold. Men forskning viser at mager fisk også inneholder tilstrekkelige mengder med omega-3.

hva er omega-3 fettsyrer?

Omega-3 fettsyrer tilhører gruppen flerumettede fettsyrer, og omtales som sunt fett. Fettet har flere viktige funksjoner i kroppen, herunder transport av fettløselige vitaminer, beskyttelse av indre organer, og funksjon som energilager. I tillegg inngår fett i alle membraner og cellestrukturer i kroppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.